Pártelnöki látogatás (képgalériával)2018. szeptember 10. (hétfő) 19:00 - Politikanews/7302_0_300.jpgVárosunkban járt Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke. A politikus nem először érkezett hozzánk, hiszen elmondása szerint térségünk kiemelten fontos a számukra. Az egész napos program zárásaként a Bolyoki Vigadalomban találkozott Farkas Péter Barnabással és Riz Gáborral.

Egy évvel ezelőtt a Magyar Munkáspárt egy területi taggyűlést tartott a Digitális Erőműben. Thürmer Gyula most szombaton ismét ellátogatott városunkba. A program szerint délelőtt a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot tekintette meg delegációjával. A tárlatvezetésen megtudhatták, mikor és milyen körülmények között indult és terjedt el Magyarországon a rádiózás és a televíziózás. Kónya Béla, a Magyar Munkáspárt Központi Bizottságának tagja most is nagyban hozzájárult az esemény létrejöttéhez.

„Ennek a hagyománynak, mert már hagyománynak lehet nevezni, üzenete van. Nem is kódolt, hanem nyílt üzenete. Vannak még szívek, amelyekben nem halt ki a munkásélet és munkás felfogás. A szó maga már tényleg csak szimbólum, hiszen a kibernetikától a jövőkutatásig minden beletartozik. Ózdnak, ennek a szimbolikusan kohász fellegvárnak a múltját úgy kell ápolnunk, hogy üzenet legyen a jövőben is” - mondta Kónya Béla, a Magyar Munkáspárt Központi Bizottságának tagja.

Thürmer Gyula elmondta, hogy értékesnek tartják azokat az erőfeszítéseket, amelyeket Ózd tesz a kulturális programok irányába. Kifejtette, hogy a megye és az ország vezetésének sokkal inkább oda kellene figyelnie erre régióra.

„A gyakori ózdi látogatással azt szeretném kifejezni én és a Munkáspárt, hogy Ózd és az itt élő emberek nagyon fontosak számunkra. Nagyon nagy értéknek tartjuk ennek a városnak a múltját, a történelmét és a hagyományait. Azt gondoljuk, hogy egy ilyen városnak joga van egy biztosabb, tisztább és szebb jövőre is” - fogalmazott Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke.

Az NFÉ-s látogatás után röpgyűlést tartottak a Civil Házban, majd közösen átsétáltak a Bolyoki Vigadalomba. Itt a pártvezető egy kézfogásnyi időre találkozott Farkas Péter Barnabás alpolgármesterrel, valamint Riz Gábor országgyűlési képviselővel.


302_0_t 302_1_t 302_2_t 302_3_t
302_4_t 302_5_t 302_6_t
Vissza