Járhatóbb ösvény (képgalériával)2018. szeptember 11. (kedd) 19:00 - Városnews/7306_0_300.jpgHárom reflektort szerelnek fel a műfüves pálya mellé a Városi Stadionban. Így akik az Ifjúsági Park felől sötétedés után közelítik meg a létesítményt, már biztos léptekkel sétálhatnak végig az ösvényen. A fejlesztés Vitális István képviselői keretéből valósul meg.

Az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. dolgozói vezetéket húztak a tekecsarnok felől a műfüves pálya felé. Egy olyan fejlesztés van folyamatban, amely sokakat érint, és egy régóta fennálló problémát szüntet meg. Aki az Ifjúsági Park felől közelítette meg a sportlétesítményt sötétedés után, eddig szinte vakon sétált az ösvényen, most azonban reflektorok felszerelésével könnyítik meg az erre haladók dolgát.

„Sötétedés után nehezen lehet itt közlekedni, tehát a stadion park felőli bejáratánál lévő rész nehezen megközelíthető, hiszen a park felőli részén a stadion betonkerítése, a másik oldalról pedig a régi kézilabdapálya – most már műfüves pálya – lelátójának emelvénye beborítja a területet, így nehezen lehet látni sötétedés után. Most ez a probléma megoldódni látszik Vitális István, a terület képviselője segítségével” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

A műfüves pálya melletti két villanyoszlopra három reflektort szerelnek fel. Kettő az Ifjúsági Park felőli póznára kerül, ebből az egyik a kapu, a másik az edzőpálya felé világít majd. A harmadik lámpatest a tekecsarnok előtti területet árasztja el fénnyel. A munkaerőt az ÓSÉK, a pénzbeli támogatást Vitális István biztosítja.

„Talán köztudomású rólam, hogy én magam is elég sokat futok, tehát a stadion létesítményét sokat használom. Futótársak, barátok, ismerősök jelezték, hogy amikor jönnek edzeni, akkor itt egy nagyon sötét szakasz van. Túl ezen egyéb lakossági észrevételek is voltak már itt az Ifjúsági Park környékén, ezért azt gondoltam, hogy miért ne. Idén az ÓSÉK-nak is segítek abban, hogy egy ilyen fejlesztést, ami mindenkinek jó, véghez tudjanak vinni” - nyilatkozta Vitális István, területi képviselő.

A vezetéket a levegőben húzzák el a tekecsarnok sarkától az oszlopokhoz, így elég magasan lesz ahhoz, hogy szükség esetén daruskocsi is elférjen alatta. A fejlesztés megvalósítása várhatóan pár nap alatt lezajlik.


306_0_t 306_1_t 306_2_t 306_3_t
306_4_t 306_5_t 306_6_t 306_7_t
Vissza