Folyamatos munkavégzés (képgalériával)2018. szeptember 12. (szerda) 19:00 - Városnews/7310_0_300.jpgA város számos pontján tevékenykednek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. Szennán egy régóta rossz állapotban lévő buszmegállón dolgoznak, míg több helyen kátyúznak és útburkolati jeleket festenek fel. A munkaerőhiány szinte kritikus, de kevés emberrel is igyekeznek minél több helyen elhárítani a problémákat.

A szennai Aradi Vértanúk Parkja mellett lévő buszmegállót újítják fel az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. A munkálatok hozzávetőleg egy hete kezdődtek el. Számos hiányossággal küzdött eddig a terület, többek között a fából készült váróterem talapzata sem volt már jó állapotban.

„Jelenleg itt, a szennai boltnál lévő buszváró útátépítése folyik. Ez itt egy nagyon rossz állapotú salakos buszváró volt, kialakítunk itt egy új buszöblöt, felbetonozzuk a buszváró területét, plusz a bolt előtt járdalapot fogunk lefektetni” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A zsaluzás már kész, a buszöböl aszfaltozását pedig a tervek szerint pénteken végzik el. A megálló melletti csatornafedelet is megemelik majd, hogy az elkészült járdával egy szintben legyen, az ehhez szükséges betonkarikák is megérkeztek már. A munkaerőt az ÓVI, míg az anyagköltség összegét Tartó Lajos biztosítja, aki képviselői keretéből 470 ezer forintot ajánlott fel a szennai buszmegálló kivitelezésére. Hozzávetőleg három hét alatt készül majd el. Jól haladnak az Aradi Vértanúk Parkjának munkálatai is, a járdalapozás, illetve a tereprendezés is megvalósult, jelenleg a füvesítés és a növények beültetése folyik. Ennek a költségeit is Tartó Lajos állta, 700 ezer forintot adott az emlékpark létrehozására. A város más területein folyamatos a kátyúzás, ám erre mindössze 20 tonna aszfalt maradt.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai ütemezetten végzik a városban felmerülő problémák elhárítását. A Bányász, illetve a Sturmán utcában útjavítási munkálatok folynak, melyek befejezésére várhatóan a szennai buszöböl elkészülte után kerül sor.

Az aszfaltozást végző munkacsoport később Hódoscsépányon, Susán és Somsályon dolgozik tovább, akkor murvázni fognak. Az útburkolati jelek megerősítése is folyamatban van, ma például a Piac úton festettek fel többek között egy gyalogátkelőhelyet. Ezt a zebrát évente többször is átkenik, hiszen ez a kereszteződés városunk egyik legforgalmasabb pontja.


310_0_t 310_1_t 310_2_t 310_3_t
310_4_t 310_5_t 310_6_t 310_7_t
310_8_t
Vissza