Önzetlen segítség (képgalériával)2018. szeptember 13. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7313_0_300.jpgA mozgásukban korlátozott gondozottak szállítását elősegítő kerekesszéklifttel gazdagodott a Támogató Szolgálat. Az elektromosan és hidraulikusan is működtethető berendezést egy ózdi fémipari cég ajánlotta fel jótékony célra. Az eszköz az Ózdi Városi Televízió közreműködésével jutott el új tulajdonosához.

A jelenleg használt mobilrámpa egyrészt az autó belsejében is sok helyet foglal, másrészt használata térigényes és a gépkocsivezető számára is megterhelő. Az egyik ózdi fémipari vállalat telephelyén Borbás Péter garázsmester mutatta be az elektromosan és hidraulikusan is működtethető kerekesszéklift használatát. A cég nem tudta volna hasznát venni a berendezésnek, ezért úgy döntöttek, jótékony célra ajánlják fel.

„Évekkel ezelőtt vettünk egy mikrobuszt, amiben ez az emelőszerkezet benne volt. Mivel nem volt rá szükségünk, kiszereltük belőle, és beraktuk egy raktárba. Ott csak a helyet foglalta, ezért úgy gondoltuk, itt Ózdon vagy annak környékén keresünk egy olyan intézményt, amely ezt hasznosítani tudja. Az Ózdi Városi Televízión keresztül jutottunk el a Támogató Szolgálathoz” - nyilatkozta Borbás Péter, a Wama Mont Kft. garázsmestere.

Az emelőt ma délelőtt át is adták az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Támogató Szolgálatának. Az intézmény egyik fontos tevékenysége a szállítás, amelynek során nagyon sok olyan gondozottal találkoznak, akik kerekesszéket használnak.

„Ezeket a személyeket nem tudjuk beültetni az autóba. Eddig egy mobilrámpa segítségével tudtuk őket szállítani. Ez a lift abban lesz nagyon nagy segítség, hogy sokkal biztonságosabban fogjuk tudni őket behelyezni az autóba, ezáltal könnyebb is lesz tulajdonképpen a gépkocsivezetőnek és a segítőnek behelyezni az ellátottakat” - mondta Vaszlik Mónika, a Támogató Szolgálat vezetője.

Az intézmény többször pályázott már új kisbuszra is, mindeddig sikertelenül. Ezért is fontos, hogy legalább a már meglévő, korosodó járművet el tudják látni modern eszközökkel.

„Rendkívül nagy öröm ez a számomra, és ezt az önkormányzat nevében is mondhatom. Fantasztikus összefogás és felajánlások révén tudott létrejönni. Nagy szükség volt arra, hogy egy ilyen modern technikai eszköz beszerelésre kerüljön, és megkönnyítse a betegszállítást” - fogalmazott Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Ahhoz, hogy az eszközt ténylegesen is használatba vehessék, nem elég csupán beszerelni, azt engedélyeztetni és dokumentálni is kell. Az egyik ózdi autószerviz már jelezte, hogy a beépítést ingyenesen elvégzi, de a papírmunkának is lesznek még költségvonzatai.


313_0_t 313_1_t 313_2_t 313_3_t
313_4_t 313_5_t 313_6_t 313_7_t
313_8_t 313_9_t 313_10_t 313_11_t
Vissza