Új pályázatok2018. szeptember 13. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7315_0_300.jpgKét új kiírást tett közzé a HAJÓZD Helyi Akciócsoport. Szeptember harmadikától a városi múlt megismerésére, illetve a problémák megelőzésére és kezelésére irányuló rendezvények megvalósítására pályázhatnak helyi szervezetek. A össztámogatás mértéke a két tenderre vonatkozóan mintegy hatvanmillió forint.

Korábban már közzétett két kiírást a HAJÓZD Helyi Akciócsoport. Az egyik a Köszi Tér! volt, az ide beérkezett pályázatok elbírálása a hiánypótlást követően folyamatban van, ezután derül ki, mely szervezetek nyertek. A Köszi Feszt! már lezárult, három nyertest hirdettek, a döntést a Pénzügyminisztérium is jóváhagyta. A helyi szervezetek most két újabb lehetőséget kapnak rendezvények megtartására. A felhívásokat szeptember harmadikán tették közzé a város honlapján. A Köszi Érték! elnevezésű kiírás településünk múltbeli vagy jelenkori értékeinek akár humán, akár tárgyiasult formában történő megőrzésére irányul. Ezen többek között a Gömöri Lovas és Hagyományőrző Egyesület is részt vesz. Jövőre szeretnék elhozni Ózdra a Görgey-emléktúrát, a nagyközönség bemutatókon keresztül ismerhetné meg a '48-as korszakot.

„Eddig Ózd Város Önkormányzata támogatott minket, több forrásból kellett összeszedni az ehhez szükséges pénzt, és ezt így kompletten lehetne kezelni. Hogyha nyerne a mi kis egyesületünk, akkor egy forrásból meglenne hozzá az anyagi háttér és sokkal könnyebb lenne itt, Ózdon megszervezni, mint például három-négy-öt-hat városon keresztül” - mondta Barta László, a Gömöri Lovas és Hagyományőrző Egyesület alelnöke.

A Köszi Érték! elnevezésű felhívás keretösszege mintegy negyvenmillió forint, amelyből az egyes jelentkezők öt-ötmillió forintnyi támogatásra pályázhatnak. A Köszi Fejlődés! egymás megsegítését célozta meg.

„A KÖSZI FEJLŐDÉS! szintén rendezvényekről szól, de ott már azok a helyi szereplők pályázhatnak, és ugyanúgy szeptember harmadikától nyújthatják be a pályázataikat, akik a saját tevékenységüket – ami valamilyen segítő szolgálat általában – szeretnék kiszélesíteni, szeretnék a nagyközönségnek bemutatni, más hasonló szervezetekkel itt a városon belül együttműködéseket szeretnének kialakítani, és ehhez mondjuk szükség van egy konferenciára, találkozóra” - fogalmazott Szaka Attila, a HAJÓZD Helyi Akciócsoport munkaszervezeti munkatársa.

Erre a kiírásra összesen hozzávetőleg 20 millió forint áll rendelkezésre, amelyből a jelentkezők 2-2 millió forintot nyerhetnek el. A Köszi Értékre benyújtandó pályázatok beadási határideje december 31-e, míg a Köszi Fejlődésé 2019. február 28-a. Mindkét felhívás elérhető városunk honlapján, a www.ozd.hu-n.

Vissza