Elhárított veszély (képgalériával)2018. szeptember 13. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7316_0_300.jpgGallyazási munkálatokat végeztek ma az Újváros téren és a Lehel vezér úton az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. Előbbi helyszínen egy frát kellett kivágni mert életveszélyessé vált, kiszáradt és a villanyoszlopot is körbenőtte. Ágai az elektromos vezetékekhez értek, így üzemzavart is okozhattak volna.

A Lehel vezér úton ritkítani kellett a fákat, mert korábban sűrűn ültették azokat. Itt eltávolították a száraz, korhadt ágakat, az ott élők autóinak megóvása érdekében. Az intézmény egyik alapvető feladata az ápolás és a megelőzés, így a város számos területén folyamatosan végeznek kerti és gallyazási feladatokat.

„Intézményünkhöz nagyon sok bejelentés érkezik különösen a tavaszi és az őszi időszakban, de elvétve a nyári a hónapokban is. Miszerint fákat lenne szükséges gallyazni, mert ráérnek a házak tetejére, hozzáérnek a házhoz vagy belóg az ablakon vagy forgalom technikai szempontból lelóg az útra és nehezíti a gyalogos és az autóközlekedést. Tehát számtalan oka van ennek” - nyilatkozta Bóta József, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény parkfenntartási művezetője.


316_0_t 316_1_t 316_2_t 316_3_t
316_4_t 316_5_t 316_6_t
Vissza