Zajlik a munka (képgalériával)2018. szeptember 14. (péntek) 19:00 - Városnews/7318_0_300.jpgA terveknek megfelelően haladnak a csatornázási munkálatok. A kivitelező konzorcium két tagja egyszerre több célterületen is tevékenykedik. Az egyik cég amint befejezi táblai feladatát, Szentsimonba vonul át, míg a másik vállalat alvállalkozói hamarosan Ráctagban, Táblában és Urajon is megkezdik az építkezést.

A csatornázási projektet kivitelező konzorcium egyik tagja egy hónapja kezdte meg a beruházást Táblában. Ma már a célterület egy másik részén, vagyis a Szemere Bertalan úton tartózkodnak a dolgozók, majd folyamatosan haladnak a Május 1. út felé. A tervek szerint szeptember végére befejezik az építést ezen a területen, és Szentsimonba helyezik át a munkavégzést.

„A terveknek megfelelően haladunk Tábla városrészben. A Puskin és a Gárdonyi utcában befejeződött a csatorna építése. Az árkok takarítása és a nyomvonal takarítása maradt még el” - mondta Sipos Gábor, az Euroaszfalt Kft. építésvezetője.

A mai napra teljesen lezárták a Ráctag utat, hiszen több munkagép dolgozott az érintett részen. Mivel ez az egyik legforgalmasabb útszakasz, a kivitelező vállalta azt, hogy teljesen járhatóvá teszik, de úgy, hogy az alatta lévő rétegek megfelelően tudjanak tömörödni.

„A helyreállítás úgy történik, hogy a jelenlegi út teljesen felszedjük, és a végleges rétegsort fogjuk tömörítve visszapakolni. Ennek a felső részén egy betonos helyreállítás lesz. A betonnak a felső aszfaltig érő részét, mintegy 5-7 centimétert fóliával elválasztjuk a többi betontól. Erre azért van szükség, hogy a végleges kopóréteget, így tudjuk majd a helyére pakolni” - nyilatkozta Bíró Ferenc, a Mészáros & Mészáros Kft. projektvezetője.

A vállalat megbízásában álló dolgozók jelenleg Ráctagban a Batthyány, valamint Táblában az Achim András úton tevékenykednek. Emellett a napokban több új munkaterületet is átadtak, így a tervek szerint két hét múlva már Urajon is megjelennek a munkagépek.


318_0_t 318_1_t 318_2_t 318_3_t
318_4_t 318_5_t 318_6_t 318_7_t
318_8_t 318_9_t
Vissza