Városi pénzügyek (képgalériával)2018. szeptember 26. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/7359_0_300.jpgA költségvetési rendelet módosításáról, a víziközművek gördülő fejlesztési tervéről és városrehabilitációs keretről is tanácskozott többek közt a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. A grémium összesen húsz napirendi pontot vitatott meg, amelyek mindegyikét elfogadásra javasolják majd a képviselő-testületnek.

Az önkormányzat költségvetésről szóló rendeletének módosításáról egyeztetett első napirendi pontként a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. Az előterjesztésből kiderült, hogy mind a működési, mind a felhalmozási hiányt az előző évi maradványból finanszírozza a városvezetés. A rendeletben szereplő jelentősebb összegek pedig projektekhez köthetők. A második előterjesztés a víziközművek hosszú távú fejlesztési tervéről szólt. Fürjes Pál úgy fogalmazott: fontos, hogy a testület átlássa az ÉRV Zrt. gazdálkodását.

„Az önkormányzat vagyoni helyzete, gazdasági, működési területe bizonytalan, ha egy ekkora adófizető befizetése kiesik vagy bizonytalanná válik. Éppen ezért minden forintot meg kell fogni, így ennek a területnek a gazdálkodása is rendkívül fontos, hogy mire és mennyi van fordítva” - mondta Fürjes Pál, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A folytatásban szó volt többek közt a lakott területen kívüli kerékpárút átadásáról a Magyar Közút kezelésébe, valamint alapítványok támogatásáról és az Ózdi Távhő Kft. gázbeszerzési szerződéséről is. Emellett megvitatták a rendkívüli önkormányzati támogatás igénylésének lehetőségét. Erre egy korábbi orvosi műhibaperben hozott elsőfokú bírósági ítélet miatt van szükség.

„Már most ott tartunk, hogy csak az életjáradékok tekintetében havonta több mint hatszázezer forintot utalunk át a károsultaknak. Már többször volt több tízmillió forintos kifizetés is kártérítés tekintetében. Jelenleg egy harmincmillió forintos pallos lebeg a fejünk felett. Erre rendkívüli önkormányzati támogatást kívánunk igényelni” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A tanácskozáson tárgyalták a városrehabilitációs keret egy részének felhasználását is. Ennél a napirendi pontnál Fürjes Pál kifogásolta, hogy az előterjesztés elkészítésekor nem egyeztettek a területi képviselőkkel. Janiczak Dávid válaszában elmondta, hogy a képviselőknek lehetőségük van igényeik benyújtására. A későbbiekben pedig szintén megtehetik ezt a keret második részének felhasználásáról szóló tervezet kapcsán. A bizottság összesen húsz napirendi pontot vitatott meg, összességében mindegyiket elfogadásra javasolják a képviselő-testületnek.


359_0_t 359_1_t 359_2_t 359_3_t
359_4_t 359_5_t 359_6_t 359_7_t
359_8_t 359_9_t 359_10_t
Vissza