Tükörsima szakasz (képgalériával)2018. szeptember 27. (csütörtök) 19:00 - Kistérségnews/7367_0_300.jpgMa reggel hivatalosan is átadták a Hangonyt Kissikátorral összekötő utat. A mintegy hat és fél kilométeres szakasz nemcsak a turisztika, de a sportolás tekintetében is fontos, hiszen a kerékpárosok és futók közül sokan választják a lankás területet. A térség országgyűlési képviselője és polgármesterei üdvözölték az infrastrukturális szempontból nem elhanyagolható jelentőségű fejlesztést.

A 2017-2018. évi komplex útfelújítási program részeként hozták rendbe a Kissikátort Hangonnyal összekötő utat. Az erre közlekedők már júniusban használatba vehették a szakaszt, a hivatalos átadó azonban ma reggel volt. A térség országgyűlési képviselője, Riz Gábor kiemelte az infrastrukturális fejlesztés jelentőségét.

„Időszerű és abszolút okszerű volt. Az itt élők részei Ózd és térsége napi lüktető életének, bár sokszor ezt nem így éljük meg, de higgyék el nekem, hogy akik nap mint nap erre járnak munkavégzés céljából, bevásárolni vagy napi ügyeiket intézni a városba, Ózdra, a járási székhelyre, úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon fontos, hogy méltó úton tudjanak közlekedni” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója elmondta, hogy a megyében jelenleg 65 kilométernyi útszakasz felújítása van folyamatban vagy fejeződött már be, erre mintegy 13 és fél milliárd forintot költ az állam. A több mint hat és fél kilométeres terület kivitelezési munkálatairól is beszélt.

„Pályaszerkezet-cseréket kellett végezni az elégtelen teherbírású szakaszokon, majd ezután két réteg aszfaltot kapott a felület. Összesen több mint hétezer tonna aszfaltot dolgoztak be a kivitelezők. Az aszfaltozás után a padkát föltöltötték, fölfestették a burkolati jeleket, szélességjelzőket helyeztek ki” - fogalmazott Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Az erre haladók a biztonságosabb közlekedés mellett rövidebb menetidővel is számolhatnak, hiszen a kivitelezők szinte tükörsima utat hoztak létre.

„Rendkívül meggyorsult ez az útszakasz, amely Hangony teljes közigazgatási területén átmegy. Másfél kilométer hiányzik még tulajdonképpen a felújításból, ami Ózd és Hangony között van” - nyilatkozta Kovács Szilárd, Hangony polgármestere.

Kissikátor polgármestere szerint nemcsak az itt élőknek, de az erre haladóknak is nélkülözhetetlen az, hogy jó minőségű úton közlekedjenek. Turisztikai és sportolási szempontból egyaránt fontos a fejlesztés.

„Nemcsak nekünk jó ez, a völgyben élőknek, hanem nagyon jó ez a sportolóknak is. Hangony völgyét mindig nagyon szívesen választották a futók, a kerékpárosok sportolási útszakasznak. A nyáron a számuk megtöbbszöröződött, mert ezen a megújult részen már öröm sportolni” - emelte ki Kocsik László, Kissikátor polgármestere.

A 2306-os jelű Zabar-Ózd összekötő út ezen szakasza több mint 450 millió forintos támogatásból újult meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásával.


367_0_t 367_1_t 367_2_t 367_3_t
367_4_t 367_5_t 367_6_t 367_7_t
367_8_t 367_9_t 367_10_t 367_11_t
367_12_t
Vissza