Megoldódó probléma (képgalériával)2018. október 4. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7392_0_300.jpgKorszerűbb vízelvezetést tesz lehetővé az Ózdi Városüzemeltető Intézmény fejlesztése Kistóban. A Huba vezér utcában lakossági jelzés miatt hetvenöt méter hosszan újul meg az árok. Az előre legyártott betonelemeknek köszönhetően a munkások gyorsan haladnak, így a tervek szerint a jövő hét végére el is készülnek az érintett szakasszal.

A Huba vezér utcában terméskővel kirakott árok segítette a csapadékvíz elvezetését. Az évek során ennek minősége leromlott, és több helyen omladozni kezdett. A problémával kapcsolatban lakossági jelzés is érkezett a területi képviselő felé. Az ott élők azt nehezményezték, hogy a lefolyóban helyenként megállt a víz, és főleg nyáron beposványosodott. Obbágy Csaba az Ózdi Városüzemeltető Intézmény segítségét kérte a hiba elhárításához.

„2017. február 15-e körül Nagy Zsuzsanna igazgató asszony körlevelet intézett a területi képviselőkhöz. Ebben kérte, hogy a tavalyi évre vonatkozóan írjuk össze fontossági sorrendben azokat a kommunális jellegű feladatokat, amik megoldásra várnak. Én a lakossági jelzések alapján állítottam ezt össze. Ugyan eltelt több mint egy esztendő, mégis nagyon örülök annak, hogy az itt lakóknak komfortosabb lesz az érzetük” - mondta Obbágy Csaba, területi képviselő.

A folyamat során az ÓVI dolgozói egy speciálisan erre a célra készített eszköz segítségével finom sóderágyba helyezik az előre legyártott elemeket. A munkások már évekkel ezelőtt sikeresen alkalmazták ezt a technológiát az utca egyik másik részén. Ennek nagy előnye, hogy nem kell utólag betonozni, mert a mederelemek kellő stabilitást biztosítanak a vízelvezetéshez.

„Ezek az előre legyártott betonelemek azért jók, mert mint látható viszonylag gyorsan le lehet rakni. Ez kész árokprofilt ad. Körülbelül bruttó 2800 forint fél métere, és egy budapesti cégtől szerezzük be őket” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A tervek szerint a mintegy hetvenöt méter hosszú szakaszt a jövő hét elejére be is fejezik. Természetesen az elkészítés nagyban függhet az időjárástól, hiszen ha esik az eső, nem tudják folytatni a munkavégzést.


392_0_t 392_1_t 392_2_t 392_3_t
392_4_t 392_5_t 392_6_t
Vissza