Gyermeksereg a tanyán (képgalériával)2018. október 4. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7393_0_300.jpgA Mogyorósvölgyi Tagóvoda teljes gyermekserege ellátogatott ma a Nagyvölgyi Állatsimogatóba. Az intézmény dolgozói nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a kicsiket interaktív módon is fejlesszék. Az állatok világnapján, illetve annak hetében megnőtt az érdeklődés a telephely iránt.

Az állatok világnapját 1931 óta minden évben október negyedikén tartják. Ez a nap egyben az állatok védőszentjének, Assisi Szent Ferencnek az emléknapja is. Ebből az alkalomból ezen a héten a Nagyvölgyi Állatsimogató iránt is megnőtt az érdeklődés, illetve a tanya lakóinak száma is gyarapodott.

„3285 fő látogató volt idáig a Nagyvölgyi Állatsimogatóban. A héten 145 fő jelentkezett be. Az állatok világnapjához kapcsolódik a héten ez a nagy látogatottság. Szerencsére a juhaink is figyelembe vették ezt a jeles időpontot, hiszen kettő fővel gyarapodott az állományunk, két kis bárány született” - mondta Szoboszlainé Léman Ildikó, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény mezőgazdasági részlegvezetője.

Ma reggel a Mogyorósvölgyi Tagóvoda teljes gyermekserege ellátogatott a telephelyre, hogy közelebbről is megismerkedjenek az ott élő állatokkal. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai kézműves foglalkozással is várták a kicsiket. A beüzemelt cserépkályha mellett három asztalnál termésekből és falevelekből őszi, illetve állatos dekorációkat készítettek a fiatalok. Az óvodapedagógusok nagy hangsúlyt fektetnek a különböző világnapokra.

„Óvodánkban az óvodai nevelési programunkban kiemelt helyet kap a környezeti, illetve a környezetvédelmi nevelés. Így minden olyan jeles napot, ami a természettel kapcsolatos azt megünnepeljük. Ezen a héten, október 4-én van ugye az állatok világnapja, ezért az egész hetünket az állatokkal kapcsolatos ismeretek bővítése, tapasztalatok szerzése hatja át” - nyilatkozta Mede-Bárdos Krisztina, óvodapedagógus.

A gyerekek két csoportban nyüzsögtek a telepen. Míg a nagyobbak kézműveskedtek, a kisebbek végignézték a tanya élővilágát és póni lovagoltak is.

„Ezen a lovas tanyán nagyon jó lenni. Van itt lovaglás, csirke néző és állatsimogatás és hát kézműveskedés is. Nagyon jó sok dolog van itt, amikkel tényleg egy ember is el tud szórakozni” - mondta Lakatos Richárd Axel.

Az állatsimogató egész évben folyamatosan várja az érdeklődőket. A világnapról ma városunk több oktatási intézményében is megemlékeztek, ugyanis fontosnak tartják, hogy a diákokat felelős állattartásra neveljék.


393_0_t 393_1_t 393_2_t 393_3_t
393_4_t 393_5_t 393_6_t 393_7_t
393_8_t 393_9_t 393_10_t 393_11_t
393_12_t 393_13_t
Vissza