Állatbarátok találkozója (képgalériával)2018. október 5. (péntek) 19:00 - Városnews/7396_0_300.jpgAz állatok világnapjához kapcsolódva városunk több oktatási intézményében is kisállat-kiállítást rendeztek. A gyerekek büszkén mutatták meg társaiknak házi kedvencüket. A program jó alkalom volt arra, hogy az állatbarátok találkozzanak egymással, és tapasztalatokat cserélhessenek.

Az állatok világnapja alkalmából tegnap délután egy egész óvodai gyereksereg látogatott ki a Nagyvölgyi Állatsimogatóba, délután pedig több oktatási intézményben kisállat-kiállítást rendeztek. Az Újváros Téri Általános Iskola aulája is megtelt diákokkal, szülőkkel és házi kedvenceikkel. Macskából és hörcsögből volt a legtöbb, de volt, aki díszhalat, teknősbékát, papagájt hozott az iskolába.

„Ő itt Leó és Pötyi és ők törpe csivavák. Nagyon szeretem őket. Szoktam velük sokat játszani, és nagyon sok mindenért szeretem őket” - mondta László Dominika.

„Ő egy aranyhörcsög és Miléna a neve. Nem tudjuk, hogy fiú vagy lány. Azért a kedvencem, mert születésnapomra kaptam, és ezért kedvelem annyira” - nyilatkozta Bajka Janka.

A kisállatok mellett nagy népszerűségnek örvendett egy Démon névre hallgató husky kutya is.

„Nagyon jó kutya, és megvéd mindenkit és nagyon erős” - fogalmazott Molnár Zétény.

A terméskép-kiállításon bagollyal, lóval, vagy éppen sündisznóval is lehetett találkozni, kicsit más formában. Az alkotásokat a gyerekek különböző gyümölcsök, zöldségek, magvak felhasználásával készítették el. A kreatív munkákat felvonultató tárlat egész héten megtekinthető az intézményben.

„Egy szavazás is zajlik. Ezek a gyerekek, akik eljöttek megnézni a kisállatokat, leadhatják szavazatukat az általuk legcukibbnak vélt kisállatra. A nyertes gazda majd jutalmat kap, jövő héten fogjuk kihirdetni az eredményt” - mondta Cseh Gáborné Nagy Emőke, pedagógus.

A Bolyky Tamás Általános Iskola udvarán kutyusokat mutattak be a diákok. Itt is széles volt a skála a különféle négylábúakból. Vadász-, pásztor-, és házőrző kutyák fegyelmezetten figyelték gazdájuk parancsát.

„Én egy közép-ázsiai juhász kutyát hoztam és a neve Manó. Eléggé fél szegényke, még csak két hónapos, és nincs csonkolva a füle” - nyilatkozta Balázs Csenge.

Az épület aulája gyerekzsivajtól volt hangos. Itt is népes volt a felhozatal, rengeteg kis kedvenc mutatkozott be a nagyközönség előtt. A gyerekek olyan különleges állatokat is megtekinthettek, mint például a csótányok, csigák, de háziállatokból is akadt bőven. Szabó Gábor Bendegúz egy kakast mutatott meg diáktársainak.

„A neve Búbos Jampi és áprilistól van meg nekem. Búbos, magyar fajta kakas. Három naposan hoztuk el a piacról a többiekkel, de a nagyobb fajtákból valamiért csak három maradt meg” - fogalmazott Szabó Gábor Bendegúz.

Ezeket az alkalmakat mindig nagy várakozás előzi meg a fiatalok részéről. A program jó alkalom volt arra is, hogy a gyerekek átérezzék az állatvédelem fontosságát.


396_0_t 396_1_t 396_2_t 396_3_t
396_4_t 396_5_t 396_6_t 396_7_t
396_8_t 396_9_t 396_10_t 396_11_t
396_12_t 396_13_t 396_14_t 396_15_t
396_16_t 396_17_t 396_18_t

 

Vissza