Esélyeshez méltóan (Képgalériával)2012. november 4. (vasárnap) 21:51 - Sportnews/746_0_300.jpgA férfi és a női elit kategória elsőszámú favoritja, vagyis Fejes Gábor és Dósa Eszter is rajt-cél győzelmet aratott a SuperCross sorozat második fordulóján. A szervezők idén egy 3 kilométer hosszú, két lépcsőfelfutást és egy dupla akadályt is tartalmazó pályát alakítottak ki a városi stadionban. A 2012. évi Ózd Kupán 11 kategóriában 110 kerékpáros mérte össze felkészültségét.

A cyclo-cross szakág népszerűsége folyamatosan emelkedett az elmúlt esztendőkben. A sorozat 2010-es elindulásakor mintegy 80 versenyző vett részt egy-egy futamon. Ma már hét ilyen versenyt rendeznek hazánkban, viadalonként több mint 100 résztvevővel. Az Ózdi Kerékpáros Egyesület a kezdetektől szerepet vállal a sorozat szervezésében, a városi stadion immár harmadszor bizonyult tökéletes verseny helyszínnek. Dósa Eszter kétszeres címvédőként érkezett idén városunkba, és - bár a szervezők ebben az esztendőben módosítottak a pálya vonalvezetésén - a balassagyarmati hölgy nyakába ismét aranyérem került az eredményhirdetéskor.

„Úgy látszik az ózdi pályák, azok az én pályáim, de nagyon szeretek ide jönni egyébként is. Nagyon technikás, nagy odafigyelést igénylő pálya volt kijelölve idén, ami nagyon szívta ki belőlem az erőt, ahogy teltek a körök. De úgy látszik ez nekem kedvez a legjobban.” - mondta Dósa Eszter, a Vitalitás SE versenyzője.

Az elit férfiak mezőnyében ismét Fejes Gábor és Buruczki Szilárd számított a favoritnak. A sorozat első, kazincbarcikai viadala utóbbinak sikerült jobban, Ózd azonban hazai pályának számít a tavalyi bajnoknak, aki ezt be is bizonyította. A dédestapolcsányi bringás 26 másodperces előnnyel nyerte meg a versenyt.

„Nagyon jól sikerült elkapnom a rajtot, a felvezető 400 méteres körről már én jöttem ki elsőként. és az első dupla akadály után meg is tudtam lépni a Szilárdtól illetve a Búr Zsoltitól és onnantól gyakorlatilag egyedül teljesítettem a távot.” - értékelte teljesítményét Fejes Gábor, a Dr. Bátorfi Agria KTK versenyzője.

Az ózdi viadalon az érdeklődők 8 ózdi kerékpárost buzdíthattak, aki közül ketten éremmel térhettek haza. Monyók Márk a hobbi férfi, Kovács „Pityikusz” István a férfi master1-es kategóriában szerzett ezüstérmet.

Munkácsi Norbert

46_0_t 46_1_t 46_2_t 46_3_t 46_4_t
46_5_t 46_6_t 46_7_t 46_8_t 46_9_t
46_10_t 46_11_t 46_12_t 46_13_t

Fotó: Kajdi Szabolcs

Vissza