Egymillió aláírás (képgalériával)2018. november 26. (hétfő) 19:00 - Politikanews/7561_0_300.jpgA korrupció megszüntetése, valamint a bűnösök elszámoltatásának jegyében gyűjtöttek aláírásokat ma délelőtt a Momentum Mozgalom aktivistái. A kezdeményezés lényege, hogy egymillió kézjegy gyűljön össze annak érdekében, hogy hazánk is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Amennyiben ez megtörténik, külföldi ügyészek fogják felügyelni egyebek mellett az európai uniós támogatások felhasználásával kapcsolatban nyomozó magyar ügyészek munkáját. Országszerte a parlamenti ellenzék összes pártja, valamint a Momentum Mozgalom, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a volt Együtt aktivistái segítik az akciót. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő korábban több alkalommal is felszólalt a korrupció ellen és most is kiemelte, hogy lényeges a belépési szándék jelzésének időpontja, ugyanis attól a dátumtól kezdve már visszamenőleg is elszámoltathatóak a bűnösök. Arról, hogy pontosan mennyi aláírásnál járnak nincsenek friss adatok.

„Körülbelül egy kéthetes adatot tudok mondani, akkor már több mint kétszáznyolcvanezer aláírásnál tartottunk, így valószínűleg most már bőven háromszázezer fölött vagyunk. Két hét múlva ismét csinálunk majd egy összesítést. Én nem kételkedem abban, hogy az egymilliót össze fogjuk szedni, viszont ehhez két dolog kell. Legyen egymillió ember, aki beáll a kezdeményezés mögé, ez nyilvánvalóan megvan. A másik pedig egy technikai kérdés, miszerint lesznek-e olyan aktivisták, akik összeszedik az aláírásokat” - mondta dr. Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő.


561_0_t 561_1_t 561_2_t 561_3_t
561_4_t 561_5_t 561_6_t
Vissza