Rendőrségi sziréna (képgalériával)2018. december 4. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/7589_0_300.jpgIsmét bűn- és baleset-megelőzési programot szervezett az Ózdi Rendőrkapitányság a helyi diákok számára. A rendezvény keretében szemléltető videókat láthattak a megjelentek, és olyan témákat feszegettek, mint a biztonsági öv használata, vagy az internetes zaklatás. Az esemény második részében Ambrus Attilával, vagyis a Viszkis rablóval is találkozhattak a kilátogatók.

Ismét megrendezte hagyományos bűn- és baleset-megelőzési programját az Ózdi Rendőrkapitányság az Olvasó Színháztermében. Az egyenruhások nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy még a baj előtt megtanítsák a fiatalokat arra, hogy mi a teendő a különböző helyzetekben. Annak érdekében, hogy még érzékletesebbé tegyék a szituációkat, ezúttal videókat vetítettek le. Jenei Károly alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési osztályvezetője például az internetezés veszélyeivel kapcsolatban tartott előadást a diákoknak.

„Amit megosztunk a közösségi felületeken, azok onnan soha nem kerülnek le, még ha esetlegesen a szolgáltatók le is törlik azt. Mivel megosztottuk őket rengeteg felhasználónál meglehetnek. Ezeknek későbbi sorsa bizonytalan és rengeteg problémát okozhatnak” - hangsúlyozta Jenei Károly, alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály osztályvezetője.

A rendezvény második részében Szaka Attila közel egy órán keresztül beszélgetett Ambrus Attilával. A Viszkis néven elhíresült egykori bankrabló mára letöltötte büntetését, és kerámiái révén a kézműves szakmában próbál kiteljesedni. Szóba kerültek azok a tényezők, amelyek eljuttatták a bűncselekmények elkövetéséig, valamint, hogy senki ne vegye az ő útját példának.

„Rengeteg megkeresés van, de ezeket szelektálni kell. Én mindig el szoktam mondani, hogy én nem vagyok minta. Nem akarom, hogy egy fiatal azt gondolja, hogy kövessük az Ambrus Attila mintáját, és abból meg lehet gazdagodni. Abból nem lehet meggazdagodni. A történetemnek csupán tanulságai vannak” - mondta Ambrus Attila, „a Viszkis rabló”.

A VIII. Sziréna sok új ismeretanyagot biztosított a diákok számára. A program célja, hogy gyakorlati helyzeteken és példákon keresztül adja át a balesetek megelőzéséhez szükséges tudást. Emellett gondolatébresztő szerepet is betölt, hogy a fiatalok legyenek figyelmesebbek egymással.


589_0_t 589_1_t 589_2_t 589_3_t
589_4_t 589_5_t 589_6_t
Vissza