Pirosban futottak (képgalériával)2018. december 6. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7597_0_300.jpgKözel ezerhatszáz piros sapkás fiatal lepte el Ózd utcáit ma délelőtt a IV. Ózdi Mikulásfutáson. A programot az Ózdi Városi Televízió, valamint az Ózdi Sport- és Élményközpont szervezte általános iskolásoknak. A rendezvényen négy intézmény diákjai rótták a kilométereket a százezer forintos fődíjért, amelyet idén az Ózdi Football Club ajánlott fel.

A csípős, hideg reggel ellenére is jóval több mint ezer fiatal gyülekezett ma délelőtt a Városház téren. A hagyományokhoz híven idén is megszervezték a IV. Ózdi Mikulásfutást városunkban. A rendezvényt Tóth Alexandra nyitotta meg, aki elmondta, hogy a program gyorsaság szempontjából nem verseny, a fődíj elnyerését sokkal inkább a tanulók száma határozza meg, százalékos arányban. Az Ózdi Városi Televízió számára fontosak ezek a megmozdulások.

„Az Ózdi Városi Televízió számára mindig is fontos volt, hogy ne csak a nézőtáborát növelje, hanem részt vegyen olyan közösségi programokon is, amelyek megmozgatják a város lakóit. Főként most a fiatalokat. Nagyon örülünk, hogy ennyien eljöttek, hiszen vannak annyian, mint tavaly. Gondolom majd jó helyre mennek azok a felajánlások, amelyeket partnerek segítségével tudunk odaadni az iskoláknak” - fogalmazott Bukovinszky Zsolt, az Ózdi Városi Televízió ügyvezető-főszerkesztője.

A mezőny rendőri felvezetéssel rajtolt el. A futás időtartamára lezárták az érintett útszakaszokat. Így a Vasvár, a Munkás és a Gyár úton is megállt a forgalom néhány percre. Az Olvasó és a Tiszti Kaszinó között volt a cél, ahová négy intézményből futottak be a tanulók. A regisztráció után az Ózdi Városi Televízió munkatársai szaloncukrot osztogattak a fiataloknak, városunk egyik vendéglátó egységének jóvoltából pedig forró teával melegedhettek át a diákok.

„Nagyon jól éreztem magam. Sok új emberrel találkoztam és jól elfáradtam” - nyilatkozta Varga Máté.

„Nagy öröm ennyi gyereket együtt látni és futni. Én úgy gondolom a gyerekek is élvezték, legalábbis látva őket. Regisztráltunk, teáztunk és várjuk az eredményt” - mondta Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

A rendezvény ideje alatt a rendőrség, a rendészet, a polgárőrség és a helyi mentőállomás munkatársai ügyeltek a rendre és a gyerekek biztonságára. A regisztráció után a színpad környékén gyülekeztek a tanulók, és kihirdették az eredményeket, százalékos arányban. Pontosan 1583 nebuló futott végig a városon. A negyedik helyen a Petőfi Sándor Általános Iskola végzett, 17 diák képviselte őket. A harmadik helyre ezúttal az Újváros Téri Általános Iskola serege futott be 298 fővel, ez hatvan százalékos részvételi arány volt magukhoz képest, ők az Ózdi Teknőc Futó Club jóvoltából 50.000,-Ft-ot tudhattak magukénak. Éles harc alakult ki a tavalyi győztes Vasvár úti és a Bolyky Tamás Általános Iskola között. Előbbi intézmény 99, míg utóbbi 97 százalékos részvételt tudott produkálni. Vagyis 805 és 463 fővel voltak jelen, ezért idén is a „vörösek” nyerték a piros ruhás megmozdulást.

„Tavaly is mi lettünk a győztesek, úgyhogy próbáltunk arra törekedni, hogy minél több gyereket elhozzunk. Úgy néz ki, hogy az, aki élt és mozgott azt elhoztuk magunkkal. Azt szokták mondani, hogy a huszonegyedik században száztíz százalékon kell teljesíteni. Ez körülbelül most összejött, ezek szerint” - hangsúlyozta Zákányiné Bányász Henrietta, a Vasvár Úti Általános Iskola testnevelője.

A Vasvár Úti Általános Iskola az Ózdi Football Club felajánlását, vagyis százezer forintot nyert, míg a bolykysok az Ózdi Távhő Kft. és helyi vállalkozók jóvoltából hetvenezer forinttal gazdagodtak.


597_0_t 597_1_t 597_2_t 597_3_t
597_4_t 597_5_t 597_6_t 597_7_t
597_8_t 597_9_t 597_10_t 597_11_t
597_12_t 597_13_t 597_14_t 597_15_t
597_16_t 597_17_t 597_18_t 597_19_t
597_20_t 597_21_t 597_22_t 597_23_t
Vissza