Vitás kérdések (képgalériával)2018. december 13. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/7622_0_300.jpgTöbb fontos kérdésben is vita alakult ki a képviselő-testület mai ülésén. Döntés született többek közt a 2018. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosításáról, fogorvosi ügyelet létrehozásáról és az Ózdi Úszó Klub névhasználati jogának jóváhagyásáról. A városatyák végül minden előterjesztést megszavaztak.

Teljes létszámmal ült össze ma délelőtt Ózd Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A városvezetők tizennégy napirendi pontot vitattak meg, elsőként az idei költségvetési rendelet módosítását. Ennek kapcsán Vitális István elmondta, hogy a döntéseket a politika hozta, a szakmának pedig az elfogadott összegekkel kell dolgoznia. Fürjes Pál észrevételezte, hogy egyes számok egyik helyen pluszként, másik helyen mínuszként szerepelnek. Kérdésére a Pénzügyi és Gazdasági Osztály vezetője válaszolt.

„Indoklásban fel van sorolva minden intézménynél az a többlettámogatási igény, amit biztosítunk a tartalékból. Nyilván plusszal. Viszont a tizenhatodik oldalon a tartalékokból mínusszal le van vonva ez a támogatási igény. Ez az intézmények részére pluszként oda lett téve. Tehát átcsoportosítás történt” - tette hozzá Kovács-Hagyó Zoltán, a Pénzügyi és Gazdasági Osztály osztályvezetője.

Végül a költségvetés módosítását nyolc igen szavazattal, öt nem és egy tartózkodás mellett fogadták el. Ezt követően azt is jóváhagyták, hogy 2019 januárjától fogászati ügyelet működjön Ózdon. Ennek kapcsán több ellenzéki képviselő is a költségekről érdeklődött. Állami normatívának köszönhetően ez azonban sem a városnak, sem a kistérségnek nem kerül majd saját forrásába. A polgármester a lakosság igényével indokolta az ózdi fogászati ügyelet szükségességét.

„Erről már a kistérségi tanács döntést hozott, azonban a tagönkormányzatoknak is jóvá kellett hagyniuk a döntést. A képviselő-testületi ülésen a Fidesz-KDNP képviselői ismét hangot adtak kérdéseiknek, hogy mennyiben lesz ez megoldható. Volt, aki azt sem hitte el, hogy az orvosokkal már megkötöttük a szerződést. Firtatták azt is, hogy van-e szükség ennek az ügyeletnek a létrehozására” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A testület végül egyhangúlag elfogadta a javaslatot, így januártól szombati és vasárnapi napokon reggel hattól délig várják a fogorvosok a helyieket az Október 23. téren. Ugyancsak megszavazták a Helyi Esélyegyenlőségi Programot, egy határon átnyúló együttműködésből való kilépést, majd az Ózdi Úszó Klub névhasználatához is hozzájárulásukat adták. A klub mintegy száz gyerek úszásoktatását és versenyeztetését látná el.

„Az úszást tanító szakembereknek eddig is kötelező volt a licenc megszerzése, ami esetünkben meg is történt. Viszont a későbbiekben ennek a megszerzése sokkal nehezebb lesz azok számára, akik nem lesznek a Magyar Úszószövetség tagjai. Tag pedig csak az lehet, aki egyesületként dolgozik” - fogalmazott Schifter Tamás, úszóedző.

Az ülés folytatásában szó volt még alapítványok támogatásáról, zárt ülés keretében tárgyaltak egy fellebbezésről, és megvitatták a testület jövő évi munkatervét. A képviselők végül minden javaslatot megszavaztak.


622_0_t 622_1_t 622_2_t 622_3_t
622_4_t 622_5_t 622_6_t 622_7_t
622_8_t
Vissza