Új képviselők (képgalériával)2018. december 18. (kedd) 19:00 - Egyháznews/7634_0_300.jpgÍgérettétellel egybekötött szentmisét tartottak a Görögkatolikus Parókián. A korábban megválasztott képviselő-testület tagjai a következő öt évre tettek fogadalmat az ünnepi liturgián. Az egyházközség számára dr. Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke prédikált a karácsony közeledtével.

Ünnepi szentmisét tartottak vasárnap a Görögkatolikus Parókián. Ezúttal is városunkba látogatott a Miskolci Egyházmegye püspöke, dr. Orosz Atanáz. A liturgián a következő napokra, a karácsonyra buzgó felkészülést kívánt a híveknek, illetve a karácsonyi asztal köré gyűlt közösségnek. A szentmise végén a megválasztatott új képviselő-testület tagjai sorakoztak fel a püspök előtt. Külön köszönetet mondtak azoknak a híveknek is, akik aktívan szerepeltek az előző években az egyházközség életében.
 
„Lelkileg megújulva jöttek azok, akik a következő öt évre elvállalták a képviselő-testületi szolgálatot. A képviselő-testület megválasztott tagjainak volt az ígérettétele, amelyre Isten áldását közvetítettem. Amit most ígérnek, azok súlyos, nagy dolgok, úgyhogy csak tartsák be bátran, és akkor az áldás is bőséges lesz rajtuk” - fogalmazott dr. Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke.

Minden korosztályból képviselték magukat az egyházközség tagjai. A püspök prédikációjában kitért arra is, hogy manapság inkább az idősebb generáció van jelen a miséken. Ezért a képviselő-testület tagjainak fontos feladatuk az, hogy a fiatalok érdeklődését és hitét még jobban erősítsék. A most kiválasztott tizenöt új képviselő között akadt olyan is, aki már korábban is részt vett a testület munkásságában.

„Én már az előző testületben is benne voltam, és most újra választásra kerültem. Felemelő és terhes érzés is ez ugyanakkor, hiszen egy egyházközség tagjait kell képviselni és kiállni értük. Tudjuk, hogy ezt a mai világban elég nehéz, hiszen nem sokan járnak templomba, akik járnak is jellemzően idősek” - mondta Juhász Endre.

A megválasztott képviselők hamarosan megalakítják a különböző bizottságokat is, illetve kijelölik kinek mi lesz a feladata az elkövetkező öt évben. A szentmise után ünnepi ebéden vettek részt a hívek.


634_0_t 634_1_t 634_2_t 634_3_t
634_4_t 634_5_t 634_6_t 634_7_t
634_8_t 634_9_t 634_10_t
Vissza