Befagyott tó (képgalériával)2019. január 8. (kedd) 19:00 - Városnews/7675_0_300.jpgBiztonságos az Ózdi Horgásztó jege. A fagyos terület elérte a megfelelő vastagságot, tette közzé az Ózdi Városüzemeltető Intézmény. Fontos, hogy a korcsolyázók a kijelölt, eltakarított részeket vegyék igénybe. A jégterület sötétedés után kivilágítva várja a szórakozni vágyókat.

Eltávolították a veszélyt jelző táblákat, mostantól biztonságos a jég vastagsága az Ózdi Horgásztón. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai egy jókora részen tisztították meg a jégfelületet a korcsolyázni vágyók számára. Dubovinszky László, az ÓVI műszaki vezetője elmondta, hogy csak a kijelölt területen javasolja a jégen való tartózkodást.

„A hideg időjárás jelentősen meghizlalta itt a tavon a jeget, jelenleg olyan 14-15 centiméter, tehát biztonságosan lehet rajta korcsolyázni. Itt egy jókora területet az embereink lepucoltak, valamint be van kapcsolva a világítás, ez fél öttől este nyolcig biztosítja a fényt. Ugyanakkor felhívnánk a figyelmet, hogy mindenki csak saját felelősségére menjen a jégre” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Bár a téli sportok kellemes időtöltést kínálnak, baj esetén fontos, hogy a jég alá kerülő személyt minél hamarabb kihúzzuk onnan. A vizes ruháit eltávolítsuk és szinte azonnal meleg helyre vigyük. Ha erre nincs lehetőség, akkor a központi segélyhívó számon kérhetünk segítséget.

„Segítséget kérni, nyilván abban az esetben, ha bajba került az ember, akadályoztatva van, a környéken lévő emberektől a 112-es központi segélyhívó számon tudnak a legegyszerűbben. Ezeket a hívásokat viszonylag gyorsan feldolgozzák, a riasztás beérkezik az ózdi tűzoltó-parancsnokságra, és az egységeink kettő percen belül elhagyják a laktanyát, és a sérültek segítségére sietnek” - hangsúlyozta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Az Ózdi Horgásztó délután fél 5-től egészen este 8 óráig kivilágítva várja a szórakozni vágyókat a kijelölt területen, mindaddig, amíg a veszélyt jelző táblák vissza nem kerülnek a tó partjára.


675_0_t 675_1_t 675_2_t 675_3_t
Vissza