Hálózat átvizsgálás (képgalériával)2019. január 11. (péntek) 19:00 - Városnews/7687_0_300.jpgEllenőrzik városunk teljes közvilágítási rendszerét a napokban. Az elmúlt időszakban több lakossági visszajelzés is volt, amely elsősorban a kivilágítatlan utcákra hívta fel az áramszolgáltató figyelmét, valamint a városvezetés felé is több bejelentés érkezett. Csak karácsonyig száznegyven izzót cseréltek ki a közterületeken, a munkálatok jelenleg is zajlanak.

Az elmúlt esztendőben megszaporodtak a közvilágítással kapcsolatos bejelentések városunkban. Ózd polgármestere a lakossági jelzések hatására felkereste az Émász vezetőségét és szinte azonnali segítséget kapott. Már másnap személyesen konzultált a területi, valamint az új ózdi vezetővel, akik a felvetett problémákra azonnali beavatkozást ígértek.

„Saját maguk is megdöbbentek azon, hogy mennyire elhanyagolt állapotba került a város, és csak karácsonyig körülbelül 140 izzót cseréltek ki. Szakaszhibák és izzóhibák is vannak a városban, láthatjuk most is minden nap, hogy felkapcsolt lámpatestek mellett dolgoznak és keresik a hibákat és oldják meg a problémákat. Valószínűleg ez még egy hosszadalmasabb folyamat lesz, de próbálják a várost most már egy olyan állapotba hozni, hogy minden tökéletesen működjön. Ezt követően pedig oda fognak figyelni arra, hogy az apróbb hibákat minél hamarabb javítsák, hiszen szerződés szerint nekik erre kötelességük is van” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Ózdon teljes egészében az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport biztosítja a közvilágítást, üzemeltetik a hálózatot és karbantartják a lámpatesteket, amelyek száma eléri az ötezer háromszázat. Ezt 88 kilométer szabadvezetékes és 50 kilométer földkábeles közvilágítási hálózat látja el villamosenergiával. A nagy számok törvénye alapján elkerülhetetlen a meghibásodás. A legtöbb bejelentés mostanában a Nemzetőr útról, a Bolyki főútról, a Városház térről és a Sturmán utcából érkezett, de a Kőalja, Rozsnyói, Dózsa György és Gál völgye utcákból is jeleztek hibát.

„Ózdon alapvetően nincs nagy probléma, vagyis mi legalábbis nem érzékelünk nagy problémát a közvilágítási rendszer kapcsán, de átlagosan ötévente egyszer egy nagyobb izzócserére, felújításra szükség van. Ilyenkor állapotfelmérés is zajlik, ezt végezzük most. Körülbelül tíz szerelő, két-három úgynevezett kosaras kocsival folyamatosan és alaposan javítja a rendszert” - nyilatkozta dr. Boros Norbert, az ELMŰ-ÉMÁSZ kommunikációs igazgatója.

Dr. Boros Norbert kiemelte, hogy a közvilágítási hálózatok felújítására rengeteg forrás áll rendelkezésre, európai uniós és hazai szinten is. Ezeket kihasználva egy biztonságosabb, energiatakarékosabb rendszer is kiépíthető, ám a jelenlegi felújítási munkálatok után is azt remélik, hogy sokkal stabilabb lesz a működés. A problémák bejelentésére leginkább az ELMŰ-ÉMÁSZ energia applikációját javasolják, az alkalmazás minden okostelefonra letölthető. Előnye, hogy nem kell a címmel vesződni, mert a hiba helyét azonnal megadja, így az elhárítás is gyorsabb lehet, de az alábbi elérhetőségek bármelyikén is fogadják a lakosság esetleges észrevételeit:

06-80-42-43-44
06-20-978-5612
06-30-978-5612
06-70-978-5612
https://eloszto.emasz.hu


687_0_t 687_1_t 687_2_t 687_3_t
687_4_t 687_5_t 687_6_t 687_7_t
687_8_t 687_9_t 687_10_t
Vissza