Közös imádság (képgalériával)2019. január 22. (kedd) 19:00 - Egyháznews/7722_0_300.jpgÓzdon is megkezdődött az ökumenikus imahét. A különböző felekezetek tagjai először a bolyoki római katolikus templomban gyűltek össze, ahol Csikainé Mihalik Éva református lelkész hirdetett igét. Az imahét elsődleges célja, hogy egységet kovácsoljon az istenhívő emberek között.

Az ökumenikus imahét első állomásán a bolyoki római katolikus templomba várták a különböző felekezetekhez tartozó híveket. A központi téma ezúttal az volt, hogy merjünk határozottan dönteni, és nemet mondani a gonoszra. Az imahét üzenete évről évre az, hogy összekovácsolja az istenhívő emberek közösségét.

„Minden imahétnek az a célja, hogy egységet kovácsoljon ebben a szétforgácsolódott embervilágban. A keresztyének megéljék Istenbe vetett hitüket, reménységüket, egymás hite által is épüljenek. Így is közeledjenek egymás felé, hiszen Jézus sem azt akarta, hogy több felekezetre szakadjunk, egy egyházat, egy nyájat akart” - emelte ki Csikainé Mihalik Éva, református lelkész.

Az első állomásnak otthont adó bolyoki római katolikus egyházközség plébánosa szerint ilyenkor a hívek még jobban megismerhetik egymás templomait, liturgiáját, és megélhetik az egységet, az Isten szeretetét. Szőke Gábor úgy fogalmazott: városunkban jó a kapcsolat a különböző felekezetek között, az átjárás nemcsak az imahéten, hanem a hétköznapokban is tapasztalható.

„Itt, Ózdon élem meg azt, hogy ez nem kirakathét. Így szoktam sajnos nevezni, hogy ökumenikus kirakathét. Eddigi állomáshelyeimen sajnos ez volt. Ezen az egy héten dúlt a szeretet, egyek voltunk, utána pedig jött a házsártoskodás egymás háta mögött. Itt ezt nem éltem meg” - mondta Szőke Gábor, római katolikus plébános.

Az imahét első állomásának zárásaként valamennyi felekezet képviselője szólt néhány szót a hívekhez. Az ökumenikus igehirdetések szerdán Táblában folytatódnak, majd sorrendben a pünkösdi imaházban, az Ív úti templomban, az evangélikus imaházban, zárásként pedig vasárnap a református templomban várnak mindenkit közös imádságra.


722_0_t 722_1_t 722_2_t 722_3_t
722_4_t 722_5_t 722_6_t 722_7_t
722_8_t 722_9_t 722_10_t
Vissza