Egyhangú döntések (képgalériával)2019. január 30. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/7754_0_300.jpgRendeletmódosításról és ügyvezetői kinevezésről tárgyalt keddi ülésén a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. Ezentúl nemcsak házasok, hanem élettársak is megkaphatják a családalapítást elősegítő támogatást, és dr. Tóth Andrea folytathatja a munkát az Ózdinvest ügyvezetői pozíciójában. Többek között ezeket a kérdéseket vitatta meg a szakbizottság, amelynek tagjai minden előterjesztést elfogadásra javasolnak a képviselő-testületnek.

Nincs olyan ingatlan az önkormányzat tulajdonában, amely minden szempontból megfelelne a családok, illetve gyermekek átmeneti otthonának üzemeltetésére. Többek között ez derült ki a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság keddi ülésének első napirendi pontjából. A két feladatot a kistérségi társulás keretein belül lenne célszerű ellátni, ezzel kapcsolatban további előkészítő tárgyalásokra lehet szükség. Az erről szóló előterjesztést egyhangúlag javasolják majd elfogadásra a képviselő-testületnek. Szintén egybehangzóan támogatták az Ózdinvest ügyvezetőjének megválasztását. Erről zárt ülésen tanácskoztak, azt követően viszont kihirdették a döntést.

„Azért volt rá szükség, mert az előző évben dr. Tóth Andrea irányította az Ózdinvestet. Az ő megbízatása február 14-én lejár, emiatt döntenünk kellett a továbbiakról. Mivel a polgármester úrék is, és a felügyelőbizottság is meg van elégedve a munkájával, így továbbra is őt javasoltuk határozatlan időre kinevezni” - mondta Tartó Lajos, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.

Szintén egyhangúlag támogatta a bizottság az Ózdi Sport- és Élményközpont alapító okiratának módosítását, valamint két alapítvány támogatását. Szükség volt továbbá egy rendeletmódosítás megvitatására is. A családalapítást elősegítő támogatás odaítélését 2018-ban szigorította a képviselő-testület, azóta csak házastársak kaphatták meg. Korábban az élettársak is szerepeltek a jogosultak körében.

„A kormányhivatal törvényességi felhívással élt önkormányzatunk felé, miszerint kifogásolja, hogy élettársak nem részesülhetnek ebben a támogatási formában. Megjegyzem, az önkormányzat saját maga vállalta, hogy ilyen támogatást biztosít, saját költségvetésének terhére, a kormányhivatal törvényességi felhívása lényegében beleszólt ebbe a rendeletbe. De nem érdemes az ilyen szervekkel különösebben ujjat húzni, hiszen további eljárás lehet ennek a következménye. Így a képviselő-testületi ülésen igyekszünk ezt a rendeletet kibővíteni az élettársi kapcsolatokkal. A bizottság mai ülésén ebben már pozitívan döntött” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az ülés második felében saját hatáskörében döntött a bizottság az Ózdi Sport- és Élményközponttal kötött üzemeltetési szerződést módosításáról, egy ingatlan értékesítéséről, valamint saját 2019. évi munkatervéről. A jelenlévők minden előterjesztést egyhangúlag szavaztak meg.


754_0_t 754_1_t 754_2_t 754_3_t
754_4_t 754_5_t 754_6_t 754_7_t
Vissza