Vita nélkül (képgalériával)2019. január 31. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/7761_0_300.jpgA családalapítást elősegítő támogatásról, a családok és gyermekek átmeneti otthonának újbóli üzemeltetéséről és a nemzetiségi önkormányzatokkal való együttműködésről egyeztetett mai ülésén a képviselő-testület. Döntöttek továbbá arról, hogy a jövőben is dr. Tóth Andrea vezeti az Ózdinvestet. A tanácskozás vita nélkül zajlott le.

A fogorvosi ellátás körzethatárairól egyeztetett első napirendi pontként mai ülésén a képviselő-testület. A döntés értelmében a kistérségi társulás települései tartoznak majd ehhez a körzethez. Ezt követően a családok, illetve gyermekek átmeneti otthonának újbóli működtetése volt a téma. Farkas Péter Barnabás alpolgármester úgy fogalmazott, az önkormányzat tulajdonában nem találtak megfelelő ingatlant. Borsodnádasdon azonban két olyan épület is van, amelyeket az ottani önkormányzat akár saját forrásból is alkalmassá tenne a célra. Sőt, az üzemeltetés kérdése is megoldódhat.

„A Református Szeretetszolgálat képviselői mutattak arra hajlandóságot, és lehetőséget is vázoltak, hogy amint megvan az alkalmas épület, üzemeltetni is tudják. Ez azért nagyon fontos, mert szemben az önkormányzati üzemeltetéssel, lényegesen több lehetőség mutatkozik az ő részükre, ami a normatíva lehívását illeti” - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

A testület végül 13 egybehangzó igen szavazattal hatalmazta fel a polgármestert az előkészítő tárgyalások lefolytatására. Tizenkét igennel, egy tartózkodás mellett módosították a családalapítást elősegítő támogatás feltételeit.

„2018-ban megvizsgálva a rendeletet, és az elmúlt idők életszerűségét figyelembe véve pár ponton szigorítottunk a rendelet feltételein. Ekkor kikerült az élettársi kapcsolat a rendeletből, tehát csak a házastársak maradtak benne. Tavaly a kormányhivatal törvényességi felhívással élt az önkormányzat irányába. Eszerint nem lehet megkülönböztetni a házastársakat az élettársi viszonytól. Így a rendeletbe kérik azt visszahelyezni” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az ülés második felében megválasztották az Ózdinvest ügyvezetőjét: dr. Tóth Andrea folytathatja a munkát a cég élén, határozatlan idejű szerződéssel. Megtörtént továbbá a helyi roma, illetve német nemzetiségi önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás felülvizsgálata, valamint két alapítvány támogatását is megszavazták.


761_0_t 761_1_t 761_2_t 761_3_t
761_4_t 761_5_t 761_6_t 761_7_t
761_8_t 761_9_t 761_10_t 761_11_t
761_12_t 761_13_t 761_14_t 761_15_t
761_16_t
Vissza