Vízipólós előkészítő (képgalériával)2019. február 5. (kedd) 19:00 - Sportnews/7772_0_300.jpgA vízilabda alapjaival ismerkednek az ózdi gyerekek a Városi Uszodában. A Fiedler Ottó Sportegyesület előkészítőjére úszni nem tudó, valamint a vízben már biztonsággal mozgó fiatalok is jelentkezhettek. A foglalkozások egy része az úszás gyakorlásával telik, míg azok másik részében labdás feladatokat is végeznek.

Mindkét medence gyerekekkel telt meg hétfőn délután a Városi Uszodában. A kicsik egy újfajta mozgásformát próbálhatnak ki városunkban, elindult ugyanis a Fiedler Ottó Sportegyesület vízilabda-előkészítője. Az ötlet még tavaly szeptemberben merült fel Kis Gergőben, a klub úszóedzőjében, mostanra pedig sikerült megvalósítani. Az első tapasztalatok kedvezőek, hiszen negyvenöten jelentkeztek a foglalkozásokra. Az sem volt kizáró ok, ha valaki nem tud úszni.

„Aki nem tud úszni, azt meg kell tanítanunk úszni. A végén olyan labdás feladatok vannak, hogy karikába dobja a labdát, vízilabdakapuba dobja be a labdát. Ilyen koordinációs dolgokkal próbáljuk fejleszteni a gyerekeknek nemcsak az úszástudását, hanem a vízilabda-előkészítői tudását” - hangsúlyozta Kis Gergő, a Fiedler Ottó Sportegyesület úszóedzője.

A nagy vízben kicsit másképp telnek a foglalkozások. Ott is vannak olyanok, akik a vízhez szoktatás után csobbantak a másik medencébe, nekik még úszni is meg kell tanulniuk, a többiek viszont már biztonságosan mozognak a vízben. Náluk már egyre több vízilabdás gyakorlatot vezetnek be. A gyerekek lelkesen tempóztak a medencében, az igazi örömöt pedig az jelentette, amikor a labda is előkerült. A legtöbben izgatottan várták, hogy megismerkedhessenek egy számukra új sportággal.

„Nem nagyon ismerem még ezt a vízilabdát, de most megismerkedhetek vele. Szeretnék vízilabdázni, meg szeretek úszni is. Két évet jártam” - nyilatkozta Lengyel Bálint.

„Szeretnék eléggé jól sportolni, például volt olyan, hogy úsztam, és abbahagytam. De ezt már nem fogom” - mondta Puzsik Bence.

A gyerekek két turnusban váltották egymást a medencében, a foglalkozásokat három szakember vezényelte. A klub célja, hogy jó alapokat adjon a gyerekeknek, és megkedveltesse velük a vízilabdát és az úszást. Továbblépési lehetőségük nemcsak azoknak lesz, akik pólózni szeretnének, hiszen aki az úszással szeretne komolyabban foglalkozni, házon belül, a Fiedler Ottó Sportegyesület edzésein is megteheti.


772_0_t 772_1_t 772_2_t 772_3_t
772_4_t 772_5_t 772_6_t 772_7_t
772_8_t 772_9_t 772_10_t 772_11_t
772_12_t 772_13_t 772_14_t
Vissza