Újabb munkaterület (képgalériával)2019. február 6. (szerda) 19:00 - Városnews/7778_0_300.jpgHódoscsépányon folytatódhat a csatornaprojekt. Ma ugyanis megtörtént a munkaterület átadása, így akár már holnap megjelenhetnek a munkások a településrészen. Első lépésként nyolc darab átemelőaknát létesítenek, év végére pedig szeretnék befejezni a kivitelezést. A végleges helyreállítás 2020 elejére várható.

A csatornaprojekt munkálatai a fagyok ellenére is jól haladtak, a kivitelező dolgozói egészen december közepéig tartózkodtak a munkaterületeken. Akkor Szentsimonban, Táblában és Kistóban is zúgtak a gépek, a téli hideg érkeztével azonban fel kellett függeszteni a kivitelezést. Ma délelőtt a mérnökirodában gyűltek össze az érintett szakemberek, ott tartották meg ugyanis az utolsó részmunkaterület, azaz Hódoscsépány átadás-átvételi eljárását. Ezt hosszú előkészítés előzte meg.

„A kiviteli tervek elkészítése a legfontosabb. Ez a vízjogi engedélyezési tervek alapján készül. Erre a részmunkaterületre, Hódoscsépányra is elkészültek a kiviteli tervek. Minden szervezettel jóváhagyattuk, a közműszolgáltatókkal is. A mérnökszervezet is átnézte, felülvizsgálta, és jóváhagyta a terveket” - mondta Ritter György, mérnökhelyettes.

Az egyeztetésen képviseltette magát többek között városunk önkormányzata, valamint a gáz- és áramszolgáltató cégek, illetve az ÉRV Zrt. is. Az építéssel kapcsolatban senkinek nem volt kifogása, vagy olyan észrevétele, amely akadályozná a projekt folytatását. Így Hódoscsépányon még ezen a héten megkezdődhet a tényleges munka, amibe már legfeljebb csupán az időjárás szólhat bele.

„Az első munkafolyamatunk a közterületi átemelőaknák elhelyezése lesz. Ehhez terveink szerint már holnap hozzá tudunk fogni. Nyolc darab aknát fogunk elhelyezni Hódoscsépány területén. Utána három munkaterületen egyszerre fogunk dolgozni. Terveink szerint év végére a kivitelezési munkát szeretnénk befejezni” - hangsúlyozta Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

A téli leállás egyébként teljes mértékben tervezett volt, a kivitelezés jól halad. A projektvezető szerint az a cél, hogy minél hamarabb részátadásokat hajthassanak végre, vagyis az ózdiak igénybe tudják venni azokat a csatornaszakaszokat, amelyek már elkészültek. A teljes rendszer átadása és a végleges helyreállítás azonban várhatóan átcsúszik 2020 elejére.


778_0_t 778_1_t 778_2_t 778_3_t
778_4_t 778_5_t 778_6_t 778_7_t
778_8_t 778_9_t 778_10_t 778_11_t
778_12_t 778_13_t
Vissza