Aktív szabadidő (képgalériával)2019. február 7. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7783_0_300.jpgTurisztikai jelzőtáblákat helyeztek el a Városház téren és a Gyújtón. Már régi törekvés, hogy figyelemfelkeltő és informatív módon tüntessék fel a helyi turisztikai lehetőségeket.

A most telepített eszközök segítségével egy helyen tájékozódhatnak az érdeklődők a szabadidő aktív eltöltésével kapcsolatban. A táblák időjárásálló anyagból készültek és QR kódok is kapcsolódnak a feltüntetett intézményekhez. Így egy okostelefon segítségével másodpercek alatt juthatnak hasznos információkhoz az ide érkezők. A térkép tartalmazza továbbá a hamarosan elkészülő kerékpárút nyomvonalát is, így egy biciklitúra keretein belül végig lehet majd látogatni a látványosságokat.

„Szerencsések voltunk, mert egy pályázathoz kapcsolódóan sikerült kialakítani a táblákat, amelyikből az egyik épp mögöttem látható. Jelenleg kettőt helyeztek ki, de tervben van a város különböző pontjain további három elhelyezése is. Ezek fogják majd mutatni azokat az attrakciókat, amelyeket az itt élők és a városunkba látogatók vehetnek igénybe. Ez azért nagyon fontos, mert egyre több intézménnyel és turisztikai desztinációval rendelkezik városunk” - emelte ki Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.


783_0_t 783_1_t
Vissza