Járhatatlan utak (képgalériával)2019. február 7. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7786_0_300.jpgA város forgalmasabb szakaszain elkezdték az útjavító munkálatokat az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. Több kátyút, úthibát hoznak helyre majd az elkövetkezendő napokban. A város peremvidékein azonban akad több olyan út, ami szinte járhatatlan. Ezen kívül pedig vannak olyan útszakaszok, amiért a Magyar Közút Nonprofit Kft. felel, itt március végén kezdődhetnek a munkálatok.

Számtalan helyen javítják a forgalmasabb útszakaszokat az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. A csapadékos, fagyos tél eléggé lerontotta az amúgy sem túl jó állapotban lévő utakat. A külvárosban vannak olyan területek, amelyek szinte járhatatlanok a kocsik számára.

„Meleg aszfalt kátyúzást nem tudunk csinálni, mivel a keverőtelepek csak március végén, április elején indulnak. Ezért most vettünk öt raklapnyi hideg aszfaltot, amivel a legszükségesebb, legveszélyesebb kátyúkat tudjuk kijavítani, ez elvileg végleges megoldás, de mindenhol nem tudjuk alkalmazni, mivel ennek az ára körülbelül az ötszöröse a meleg aszfalténak” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Dubovinszky László hozzátette, hogy az Ózd peremvidékein lévő utcák javítását, esetleges betonozását csak a melegebb idő beköszöntével tudják megkezdeni, viszont ezeknek a feltérképezését már elkezdték. Szennán a Muskátli utcában is nagy a sár, de a somsályi Boróka utcában is hasonló a helyzet. Az itt élők elmondása szerint előfordult, hogy a mentő sem tudott felmenni egy öreg nénihez.

„Tavaly például a kukás kocsi alatt beszakadt az út, akkor azt mondták, hogy okvetlen ki fognak jönni, hogy sóderrel legalább feltöltsék, de azóta se történt semmi. Mi ugye nap mint nap közlekedünk kocsival, és ugye ott lent az utca elejét lehet látni, hogy rettenetesen nagyon csúnya, a kocsi egész alját súrolja” - mondta Váradi Ágnes.

„A taxis se tud feljönni, megáll ott lent, ha jönnek hozzám a családtagjaim, akkor ők is lent állnak, ott az úton, és gyalog jönnek fel” - hangsúlyozta Antóni Jánosné.

Ahogyan a Magyar Közút, úgy az ÓVI munkatársai is a tavaszi melegebb időkben tudják elkezdeni az utak javítását, és megpróbálnak minden rossz állapotban lévő részt megfelelően járhatóvá tenni.


786_0_t 786_1_t 786_2_t 786_3_t
Vissza