Fordulatos rangadó (képgalériával)2019. február 8. (péntek) 19:00 - Sportnews/7787_0_300.jpgSzoros mérkőzésen győzte le az Orosházát az ÓAM-Ózdi KC ifjúsági kézilabdacsapata az első osztályú bajnokság tizenötödik fordulójában. Mindkét csapat sok hibával játszott, a találkozó az utolsó percekig nyitott volt. A végjátékból a mieink jöttek ki jobban, ezzel pedig nagyon fontos két pontot szereztek.

A sereghajtó Orosházát fogadta a tavaszi idény első hazai bajnokiján az ÓAM-Ózdi KC ifjúsági együttese. A találkozót a vendégek kezdték jobban, a mieink nagyon sok pontatlansággal játszottak. Az első játékrésznek volt olyan periódusa, amikor már négy góllal is vezettek a zöld mezesek. Félidőre sikerült felzárkózni, kétgólos maradt a különbség. Fordulás után mindkét együttesnek voltak hullámvölgyei, a fiatalok mind támadásban, mind védekezésben rengeteg hibát vétettek. A hajrában Szakál Dániel tanítványainak sikerült átvenni az irányítást, az utolsó percekben ellenfelük fölé kerekedtek. A végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Orosházi FKSE 32-31. Az ózdiak trénere sok hiányosságot látott a csapat játékában.

„Ez a csapat minket Orosházán hét-nyolc góllal megvert. Akkor még nem igazán sikerült felvennünk az NB1-es tempót, mostanra azért már igen. Sok hibával játszottunk, sokszor kapkodva, viszont a második félidő első tizenöt perce azt a tempót és azt a helyzetkihasználást mutatta, amit el szeretnénk érni a továbbiakban” - értékelt Szakál Dániel, az ÓAM-Ózdi KC ifjúsági csapatának edzője.

Az orosháziak sereghajtóként érkeztek Ózdra, és abban bíztak, hogy az alsóházi rangadót megnyerve feljebb tudnak kapaszkodni a tabellán. A folytatásra reális célként a biztos bennmaradást tűzik ki maguk elé. Héjja Ádám nem volt elégedett játékosai teljesítményével.

„A mérkőzést jól kezdtük, de úgy érzem, az első félidő végére mintha egy-két játékos elfáradt volna, főleg mentálisan. A második félidőben egyáltalán nem azt mutatták, amire képesek, kérdés, hogy miért. De a második félidővel nagyon nem vagyok elégedett, mert mindenki a másikra tolta a felelősséget, hogy ő majd eldönti. De ez nem így működik” - mondta Héjja Ádám, az Orosházi FKSE ifjúsági csapatának edzője.

A győzelemnek köszönhetően a mieink átmenetileg a tabella tizedik helyére ugrottak. A mögöttünk álló DEAC ma játssza aktuális mérkőzését, míg a Balmazújváros és a Cegléd szombaton egymás ellen lép pályára. Ha minden eredmény kedvezően alakul az ÓKC számára, a piros-kékek a tizenegyedik helyről várhatják a folytatást.


787_0_t 787_1_t 787_2_t 787_3_t
787_4_t
Vissza