Összesített kilométerek (képgalériával)2019. február 10. (vasárnap) 07:24 - Sportnews/7791_0_300.jpgMegtartotta éves taggyűlését az Ózdi Teknőc Futó Club. A helyi sportemberek 2018-ban is kimagasló eredményeket értek el. Számos futóversenyen képviselték városunkat az ország határain belül és azon túl is. A találkozón elfogadták a tavalyi év beszámolóját és felvázolták a jövőbeni terveket is.

Idén kicsit korábban, már február nyolcadikán megtartotta éves összejövetelét az Ózdi Teknőc Futó Club. Az egyesület elnöke, Kormos József kiemelte a legjobb egyéni és csapateredményeket, és ismertette a további lehetőségeket is. A tagok egyhangúlag elfogadták a tavalyi év beszámolóját, és döntöttek az éves tagdíj emeléséről is. Az Ózdi Hegyi Futóverseny központi rendezvény a klub életében, ennek időpontja még kialakulóban van, ugyanis célszerű volna olyan dátumot találni, amely nem esik egy napra a környékbeli versenyekével, ami negatívan befolyásolná az indulók létszámát.

„Az évet a hegyi futóversennyel folytattuk, sajnos elég kevesen voltunk, körülbelül negyvenen indultak. Most azon kell gondolkodnunk a következőkben, ha szeretnénk megrendezni a 25. hegyi futót is, olyan egyedi érmet, vagy egyedi pólót csináltassunk, ami vonzóbbá teheti a versenyt” - mondta Kormos József, az Ózdi Teknőc Futó Club elnöke.

Ihász Veronika 2018-ban is körbefutotta a Balatont, ez a verseny egyébként az idei tervei között is szerepel. Az ózdi hölgy más száz kilométer feletti megmérettetésen is átlépte a célvonalat, több ezer kilométert tett a lábaiba tavaly.

„Eddig ebben az évben futottam a legtöbb kilométert, 3600 kilométer jött össze év végére. Lett volna belőle 4000 is, ha nem sérülök le szeptemberben egy 160 kilométeres verseny után. Az volt a kedvencem a Korinthosz 160 elnevezésű futóverseny, amely Szekszárdról Bajára és vissza ment” - emelte ki Ihász Veronika.

Molnár Csaba számos versenyen igazolta már felkészültségét, inkább a rövidebb, de gyorsabb kilométereket részesíti előnyben.

„Én a sebességet szeretem, és remélem, hogy a gyorsulás az be is fog következni ebben az évben. Szerintem jó formában vagyok, majd meglátjuk egy hónap múlva, hogy mi fog történni” - nyilatkozta Molnár Csaba.

Csaba a debreceni Rotary Futófesztivállal kezdi meg a szezont, csakúgy mint a klub többi tagja is. Az idei versenynaptár jórészt ugyanazokat a megmérettetéseket tartalmazza, mint a tavalyi, újdonságként még bekerülhet a Kassa-Miskolc Ultramaraton, ahol 5 és 10 fős csapatokban bizonyíthatnak majd a helyi sportemberek. Az est kötetlen beszélgetéssel zárult.


791_0_t 791_1_t 791_2_t 791_3_t
791_4_t 791_5_t 791_6_t 791_7_t
791_8_t
Vissza