Panaszos lakók (képgalériával)2019. február 12. (kedd) 19:00 - Városnews/7798_0_300.jpgPatkányok, járhatatlan út, saras házfal, a közvilágítás hiánya, elhagyott ingatlanok. Többek közt ezekkel a problémákkal küzdenek a Kisamerika soron élők. Ma dr. Kósné Dargai Rita, a terület képviselője, valamint Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője is személyesen hallgatta meg a városrészben élők panaszait, amelyre aztán együtt keresték a megoldást.

Többen is összegyűltek a Kisamerika soron házaik előtt ma délelőtt. Az itt élők a terület képviselőjének és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetőjének sorolták  problémáikat. Panaszkodtak a balesetveszélyes járdákra, említették a levegőben futó távhővezeték rossz állapotát, és elmondásuk szerint az áramszolgáltató felé már egy hónapja jelentették, hogy sötétség van az utcában, de a mai napig nem történt pozitív változás az ügyben.

„A csatornáknál csak lyukak vannak, a vízelvezető árkok le vannak fedve, mégis össze vannak törve, pedig ott nem járnak autók. A patkányok is szaladgálnak jobbra-balra. Egyszerűen felháborító. Nekünk meg van könnyítve az életünk, hogy arra mehetünk a kórházba, de végig nem lehet menni, mert egyszerűen borzasztó” - nyilatkozta Balogh Sándorné.

Az egyik itt élő egy elhagyatott ingatlanra is felhívta figyelmünket, amely elmondása szerint a MÁV tulajdonában van, de nem törődnek vele, már többször is betörtek, és több dolgot is eltulajdonítottak ismeretlenek. A szomszéd attól fél, hogy ha nem vigyáznak, ők is sorra kerülnek. A legnagyobb probléma viszont az út állapota. Ugyanis az nyáron porzik, ebben az időszakban pedig a pocsolyákban felgyülemlett vízzel gyűlik meg a bajuk.

„Nagyon szörnyű állapot van itt, ha az autó elmegy akkor a sár, a víz az fröccsen az ablakig, nem beszélve a ház oldaláról. Nem régen szigeteltettük, ami nem két forintba került, és nagyon rondán néz ki” - hangsúlyozta Bukszár Sándorné.

Dubovinszky László elmondta, hogy ezt a területet többször is salakozták már az elmúlt időszakban, a megoldás valóban egy aszfaltréteg lehetne, de jelenleg nem rendelkeznek az ehhez szükséges pénzügyi forrással, ahol viszont tehetik, ott jelenleg is megpróbálják kezelni a helyzetet. Például a Damjanich és a Bercsényi út kereszteződésében betonkátyúzást végeznek ideiglenesen.

„Jelenleg több út salakozása folyik. Somsályon a Boróka utat, Iskola utat és a Csépányi utat, valamint Szennán a Muskátli utat fogjuk salakozni. Azt is figyelembe kell venni, hogy tulajdonképpen most tudtuk elkezdeni ezeket a munkákat, amikor viszonylag jó idő van. Fagyban, nagy sárban ezeket a munkákat nem nagyon lehet végezni” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A terület képviselőjének sem volt már ismeretlen a felvetés, amellyel az itt élők megkeresték őt, hiszen Kisamerikában eddig nem történt olyan útjavítás, amely végleges megoldást jelentene.

„Évek óta a városnak nem volt elkülönített összege az úthálózat javítására, illetve aszfaltozására. Most ebben az évben nyílik rá lehetőség, hogy egy száznegyven milliós keret rendelkezésünkre álljon, amelyről csütörtökön fog dönteni a képviselő-testület. Amikor ezt elfogadjuk, ezek után kezdődik meg az egyeztetés a képviselők és polgármester úr között, hogy mely utak lesznek azok, amelyek prioritást fognak élvezni, és amelyek felújítására sor kerülhet” - fogalmazott dr. Kósné Dargai Rita, területi képviselő.

Egy héttel ezelőtt Somsályon a Boróka út még teljesen járhatatlan volt, azóta több tonna nagy frakciójú salakot terítettek az érintett részre, amelyet jelenleg egy finomabbal igyekeznek megtámogatni. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény vezetői felhívják a lakosság figyelmét, hogy észrevételeiket a 06 48/471-422-es telefonszámon jelenthetik be feléjük.


798_0_t 798_1_t 798_2_t 798_3_t
798_4_t 798_5_t 798_6_t 798_7_t
798_8_t 798_9_t 798_10_t 798_11_t
Vissza