Családbarát szülészet (képgalériával)2019. február 27. (szerda) 19:00 - Fejlesztésnews/7850_0_300.jpgTöbb padot is lecseréltek az Almási Balogh Pál Kórház nőgyógyászati osztályának váróhelyiségében. A napokban itt nyolc új ülőalkalmatosságot helyeztek ki, de más területeket is korszerűsítenek, így összesen negyvennyolc fémből készült váltja majd a régi, elavult fapadokat. Ettől azonban jóval nagyobb volumenű változások zajlanak majd a közeljövőben az egészségügyi intézményben.

A felújításra egy a járóbeteg-ellátásra irányuló sikeresen elnyert száznyolcvan millió forintos beruházás biztosítja az anyagi fedezetet. A szülészeten és nőgyógyászaton a családbarát szülészet megvalósítása érdekében, a fekvőbeteg osztályon is történnek fejlesztések, igaz arra egy másik pályázat nyújt forrást.

„Többek között alternatív víz alatti szülés lehetőségének a kidolgozása zajlik, illetve családi kórtermeknek a kiépítése. Ezek olyan jellegű kórtermek, ahol a baba és az anyuka mellett meghatározott körülmények között az apuka is rögtön az első napoktól kezdve szerepet játszhat a család életében. Illetve számos kényelmi funkció, mintegy ötven millió forint értékben meg fog valósulni ennél a beruházásnál. Ez egy Európai Uniós projekt keretében a családbarát szülészetek megvalósítása kapcsán fog bekövetkezni” - emelte ki dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.


850_0_t 850_1_t 850_2_t

 

Vissza