Édes felajánlás (képgalériával)2019. március 7. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7880_0_300.jpgTöbb doboznyi édességet kaptak ajándékba az óvodások. Városunk egyik töltőállomásának kezdeményezésére az ott vásárlók gyűjtöttek csokoládét az Ózdi Petőfi Úti-Csépányi Összevont Óvoda négy tagóvodájának. Összesen 247 gyerek kapott a finomságokból, idén ezek egy tűzoltóautó kíséretében érkeztek meg az intézményekbe.

Dallal köszönték meg a rengeteg édességet az óvodások ma reggel. Már több éve adományoz városunk egyik töltőállomása finomságokat a gyerekek számára. Idén 247 ovis kapott fejenként három darab csokoládét.

„2014 óta gyűjtünk csokoládét a gyerekek számára, az első óvodát mi kerestük meg, onnantól kezdve pedig a pedagógusok keresnek meg minket, hogy ha van rá lehetőség, akkor gyűjtsünk csokoládét a gyerekeknek. Ez nálunk úgy történik, hogy a két töltőállomáson kipakolunk egy-egy dobozt, és megkérjük a vásárlókat, hogyha szeretnének felajánlani a gyerekeknek édességet, akkor dobják bele ebbe a dobozba” - nyilatkozta Szabó Tiborné, a Shell üzletvezetője.

Ebben az évben a töltőállomás akcióját egy tűzoltóautó is színesítette. A gyerekek nagy örömmel fogadták a lánglovagok autójának érkezését, néhány percre az ajándékot is elfelejtették. A sziréna hangja és a villogás elnyerte az óvodások tetszését. Volt olyan gyerek, akinek régi vágya, hogy tűzoltó legyen.

„Nagyon tetszik mindegyik ajándék. Nagyon jó. A tűzoltóautó meg az édesség is” - mondta Horváth András.

Amellett, hogy a gyerekek örültek az ajándékoknak, az intézmény vezetői is szívesen fogadták a felajánlást, mivel nem gyakori, hogy az óvodások kézzel fogható dolgokat kapjanak.

„Előfordult már, hogy volt felajánlásunk. Nagyon szívesen részt veszünk mindenféle olyan lehetőségben, amikor a gyerekeket, vagy pedig az óvodát támogatják. Nagyon örültünk ennek is, hiszen ritka az, amikor a gyerekek kifejezetten tárgyi ajándékokat kapnak” - emelte ki Kovács-Anda Virág, az Ózdi Petőfi Úti-Csépányi Összevont Óvoda Damjanich Úti Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

A több mint 700 darab csokoládéból az Ózdi Petőfi Úti-Csépányi Összevont Óvoda összes tagóvodája kapott, így tehát a szennai intézményen kívül a Petőfi útra járó, a csépányi és a somsályi gyerekek is részesültek az ajándékból.


880_0_t 880_1_t 880_2_t 880_3_t
880_4_t
Vissza