Közös ügy (képgalériával)2019. március 12. (kedd) 19:00 - Fejlesztésnews/7893_0_300.jpgMintegy egymillió forintból bővült az Ózdi Mentőállomás eszközparkja. Az összeget a Fidelitas ózdi szervezete, valamint egy megújuló energiaforrásokkal foglalkozó vállalkozó biztosította részükre, amelyből egy gyakorló babát, égési kötszereket és érszorítókat sikerült vásárolniuk.

Ebben az évben már nem először érkezik támogatás az Ózdi Mentőállomásra. Az országos mentőszolgálatnak köszönhetően januárban egy vadonatúj Mercedes típusú esetkocsival gazdagodott a gépjárműpark, míg a hónap végén egy modern motoros szívóberendezéssel is bővülhetett az eszköztár városunk acélipari cégének segítségével. Hétfőn délután újra olyan emberek látogattak el hozzájuk, akik szívükön viselik az ózdi életmentők törekvéseit, és célul tűzték ki munkájuk megkönnyítését. Dr. Csuzda Gábor elmondta, hogy Ózdért tevékenykedő ifjúsági csoportként fontos számukra, hogy jótékonysági akciókkal segítsék a városban működő meghatározó szervezeteket, így ebben az évben az Ózdi Mentőállomásra esett a választásuk.

„Tagjaink közt gyűjtést szerveztünk, és többen is felajánlással éltek, összegyűlt egy összeg, és ehhez az akcióhoz, kezdeményezéshez csatlakozott nagy örömünkre a Green Plan cégcsoport ügyvezető igazgatója, Plachy László is, akinek ezúton is köszönjük felajánlását, és hogy segítségével megvalósulhatott ez a kezdeményezés” - mondta dr. Csuzda Gábor, a Fidelitas ózdi szervezetének elnöke.

A cégcsoport a régió két nagyobb városában is jelen van, pontosabban Kazincbarcikán és Ózdon. A vállalat megújuló energiaforrások kiaknázásával foglalkozik.

„Évek óta támogatunk alapítványokat, és tavaly született meg az a döntés, hogy kiemelten a kazincbarcikai és az ózdi mentőket fogjuk segíteni, és erre meghatároztunk egy tízmillió forintos éves keretösszeget, ennek egy része a most létrejött átadás” - nyilatkozta Plachy László, a Green Plan Energy Kft. ügyvezetője.

Dovala Attila, a mentőállomás vezetője rögtönzött bemutatót is tartott a vendégeknek. A zene ezúttal nem a szórakozást szolgálta, hanem így szemléltették milyen ütemre kell a kompressziót elvégezni. Korábbi gyakorló babájuk nem rendelkezett ennyi funkcióval, ezen már emelt szintű légútbiztosítást lehet végezni.

„Ez azt a célt fogja szolgálni, amivel a kollégák oktatását fogjuk fókuszba helyezni. Minden évben van továbbképzés, de nem mindenkinek van lehetősége rá, hogy részt vegyen rajta. A legmagasabb szintű esetkocsi szokott menni ezekhez az esetkehez és ritka, amikor a szállítókocsin dolgozók kezdnek el újraéleszteni, de nekik is meg kell tanulni, ugyanúgy kéztartás van, illetve most van ez a lehetőség, hogy laringeális maszkot lehet majd levezetni egy betegnek, ezt viszont meg kell tanulnia mindenkinek, aki ebben kompetens, ez a baba ez nagyon jó erre is” - hangsúlyozta Dovala Attila, az Ózdi Mentőállomás vezetője.

Egyéb kiegészítők is érkeztek, különböző méretű égési kötszerek, valamint érszorítók. Ezekből minden autóba jut majd néhány csomag. A baba elsősorban az itt dolgozók oktatásában játszik majd szerepet, de segítségével kisebb csoportokat is megtanítanának az újraélesztésre. Közintézményekben és gyárakban is tartanának oktatást, amennyiben igény van rá.


893_0_t 893_1_t 893_2_t 893_3_t
893_4_t 893_5_t 893_6_t 893_7_t
893_8_t 893_9_t 893_10_t
Vissza