Forgalmirend-változás (képgalériával)2019. március 13. (szerda) 19:00 - Városnews/7901_0_300.jpgKözel hatvan millió forintból városunk nyolcadik körforgalma épül meg a Piac és Sárli út kereszteződésében hamarosan, ezért teljes útlezárás lesz jövő hét közepétől a területen. Az építkezés némi fennakadást okoz majd a közlekedésben, de cserébe egy újabb lépéssel közelebb kerül Ózd a kerékpárút hálózat megvalósításához, valamint április második felében az autósok, gyalogosok is birtokba vehetik az új körforgalmat, amely jelentősen meggyorsítja majd a közlekedést.

A Polgármesteri Hivatal jegyzői tárgyalójában egyeztetett Janiczak Dávid, városunk polgármestere és a kerékpárúttal kapcsolatos hálózat kiépítésének projektmenedzsere Kristonné Sipos Ágnes. A megbeszélés tárgya ezúttal egy a jövő héten kezdődő Piac és Sárli úti kereszteződést érintő körforgalomépítés körüli forgalmirend-változás volt. A tervezésnél figyelembe vették azt is, hogy a közlekedőket ne zavarják majd a növények, így a torkolatoknál, járdaszigeteknél csupán térkő és aszfaltborítás lesz.

„Azért is fontos, hogy teljes útlezárás lesz, mert így gördülékenyebben tud haladni a munka, hamarabb elkészül maga az egész körforgalom, és egyszerre kaphatja majd meg az utazóközönség és a közlekedők ezt a kereszteződést, és városunk egyébként is alkalmas arra, hogy párhuzamos utakon el tudják a szakértők vezetni a forgalmat ezen időszak alatt” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Azért egy jóval nagyobb beruházásról van szó, amely több elemből épül fel. A még 2016-ban benyújtott pályázaton 440 millió forintot nyert az önkormányzat és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által alkotott konzorcium. 

„Ez magában foglal több, mint 28 kilométer forgalomtechnikai felfestéseket, kitáblázásokat, illetve több mint két kilométernyi építést, valamint egy körforgalom kialakítását is. Ez összességében 375 millió forintnál is magasabb építési költséget jelent, amelyből a konzorciumi partnerünk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. részére 58 millió forint, a maradék összeg pedig Ózd Város Önkormányzatát illeti meg” - mondta Kristonné Sipos Ágnes, projektmenedzser.

A Piac és a Sárli út kereszteződésében, aki a Szolgáltatóház irányból autójával balra, vagyis a Piac út felé szeretett volna hajtani, annak eddig nem volt könnyű dolga, a gépjárművezető sokszor időt takarított meg, ha egyszerűen csak kirakta az irányjelzőjét jobbra és útba ejtve az Atomium szobros körforgalmat próbált meg haladni. Az érintett területet a munkálatok idejére négy irányból zárják le, a forgalmirend-változásról az autósakat jól látható helyen közlekedési táblák is fogják tájékoztatni. A környező parkolók nagy része használható lesz, az épületek, üzletek járművel-gyalogosan megközelíthetőek maradnak. Bár utóbbi esetben a munkaterületet nagy körültekintéssel kell megközelíteni. A lezárást jelző táblák az építési rész körülbelül ötven méter sugarú körében lesznek elhelyezve.


901_0_t 901_1_t 901_2_t 901_3_t
901_4_t 901_5_t 901_6_t 901_7_t
901_8_t
Vissza