Építsünk lehetőséget (képgalériával)2019. március 22. (péntek) 19:00 - Híreknews/7931_0_300.jpgTöbb mint tizennyolcezer szavazattal a Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége nyerte az egyik áruházlánc „Ön választ, mi segítünk” pályázatát. A vállalat programja egyre nagyobb népszerűségnek örvend a térségben. A szövetség képviselői tegnap délután vették át a négyszázezer forintos támogatást jelképező táblát. A pénzből az Ózdon működő Fejlesztő Iskola halmozottan sérült 26 tanulója részére fognak létrehozni egy gumilapokból álló közösségi teret.

2019-ben ötödik alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” című pályázatot az egyik áruházlánc a Magyar Adományozói Fórummal közösen. A felhívásra ismét helyi civil szervezetek jelentkezhettek több kategóriában. Egy előzetes elbírálást követően a szervezők minden áruházban a vásárlókra bízták a döntés jogát, szavazni ugyanis a pénztárnál való fizetéskor átvett zsetonokkal az üzlet bejáratánál kihelyezett gyűjtőponton lehetett január 21-től február 17-ig.

„Töretlen népszerűségnek örvend ez a program, az idei évben is több, mint két és félmillió zsetont adtak le országos szinten a vásárlók. Ezzel a kezdeményezéssel, olyan helyi civil szervezeteknek próbálunk segíteni, akik nehezebb anyagi helyzetben vannak és támogatásra szorulnak, és olyan céllal igénylik ezt a támogatást, amely a közösség fejlesztését szolgálja” - hangsúlyozta Galambos György, a Tesco-Global Áruházak Zrt. áruházvezetője.

Ózdon idén faluszépítő, egészségmegőrző és közösségépítő kezdeményezéseket támogathattak szavazataikkal a vevők. Most a Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége által megálmodott „Építsünk lehetőséget” című kezdeményezés nyerte el leginkább a helyiek és a kazincbarcikaiak tetszését, ugyanis 18.619 szavazattal ők zártak az élen. A szövetség képviselői tegnap vették át a támogatást jelképező táblát, és emellett egy ajándékcsomagot is kaptak az áruház igazgatójától.

„A támogatásból a 48-as út intézménybe járó sérült gyerekeknek fogunk közösségi teret kialakítani, így ki tudnak menni a szabadba is elfoglalni magukat, játszani és ott tudjuk őket fejleszteni, mert idáig ez nem tudott megvalósulni, csak bent volt nekik erre lehetőségük” - mondta Szűrös Zsolt, a Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetségének elnöke.

Nagyon sok szülő dönt úgy, hogy fogyatékossággal élő gyermekét otthon, családban neveli. Hivatásukat feladva, gyermekük ápolásával összefüggő nehézségek felvállalásával kell a mindennapokat átélniük. A szövetség működésének egyik fontos üzenete, hogy ezek az emberek nincsenek egyedül és számíthatnak rájuk.

„Halmozottan sérült tagjaink vannak és azok családtagjaik, akik otthonukban nevelik a gyerekeket, illetve felnőtt fogyatékosokat, nekik szoktunk programokat szervezni, szabadidős tevékenységeket, érdekérvényesítést, megpróbálunk nekik ügyintézésekben is segíteni és sokat pályázunk, hogy ezeket meg tudjuk valósítani” - nyilatkozta Szűrös Danyi Edina, a Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetségének tagja.

Ebben a körzetben egy ózdi és két kazincbarcikai szervezet szállt harcba a fődíjért. A Kazincbarcikai "Teljes Életért" Egyesület lett a második ők kétszázezer forintot költhetnek majd el programjukra, míg a harmadik helyezett Szendrőládi Népfőiskolai Egyesület százezer forinttal lett gazdagabb. Az áruházlánc a program eddigi négy fordulójában már több mint 100 millió forinttal támogatta a nyertes kezdeményezéseket.


931_0_t 931_1_t 931_2_t 931_3_t
931_4_t 931_5_t 931_6_t 931_7_t
931_8_t 931_9_t 931_10_t 931_11_t
Vissza