Szebb környezet (képgalériával)2019. március 27. (szerda) 19:00 - Fejlesztésnews/7951_0_300.jpgÚjra elindultak a munkák az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál. A közfoglalkoztatási program keretében befejezik a József Attila úti ifjúsági és kulturális parkban létesített színpadot, illetve az önkormányzati épület melletti parkoló kerítése is hamarosan elkészül. A foglalkoztatottak létszáma három fővel növekszik.

Az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat ismét lehetőséget kapott a hosszú távú közfoglalkoztatásra, 2020. február 28-ig. Ennek keretében egyszerre több projekten is dolgoznak. Az egyik a József Attila úti ifjúsági és kulturális parkban már félig elkészült, 7x7 méteres alapterületű színpad befejezése. A munkások jelenleg a megfelelő alátámasztáson dolgoznak. Az építmény oszlopait a későbbiekben nemesvakolattal vonják majd be, illetve a lépcső fölé egy előtetőt is felszerelnek.

„Szeretnénk szegregált településeken is különböző munkálatokat elvégezni. Éppen most, április elsejével kapunk újabb lehetőséget három közfoglalkoztatott felvételére. Ezek az emberek a kiserdőaljai vízelvezető árok karbantartását, tisztítását, felújítását fogják elvégezni. Így a létszámunk 12 főről 15 főre fog emelkedni” - mondta Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A parkban egyébként fákat ültetnek a közeljövőben, illetve a már kialakított szalonnasütőket és padokat is rendbe teszik. A területen járdákat is létesítenek majd a színpad könnyebb megközelítésének érdekében. Ezzel párhuzamosan folyik a roma önkormányzat parkolójának bekerítése. Ennek nagy része már elkészült, a munkások most a kaput hegesztik.

„Először is az alap kiásásához nem kellett anyag, de a betonozás, az oszlopok elhelyezése, aztán az RDH-háló és az U-vasak már benne voltak az engedélyezésben. Ami papíron volt vállalva, minden megtettünk” - nyilatkozta Bari István, csoportvezető.

A kerítésből már csak a kapu van hátra, az önkormányzat épületéről pedig az előtető borítása hiányzik. Az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat megbízásából folyó munkálatok költsége 1 millió 400 ezer forint, amelyet teljes egészében a közfoglalkoztatási program finanszíroz.


951_0_t 951_1_t 951_2_t 951_3_t
951_4_t 951_5_t 951_6_t 951_7_t
951_8_t 951_9_t
Vissza