Nincs megállás (képgalériával)2019. április 11. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8012_0_300.jpgJövő hét szerdáig biztosan elérhető lesz a távhőszolgáltatás, hiszen az átlaghőmérséklet az előrejelzések szerint az ilyenkor szokásos szint alatt alakul majd. Az Ózdi Távhő Kft. fűtőerőművében minden rendben zajlott a tél során, csupán apróbb hibaelhárításokat kellett eszközölniük a dolgozóknak. A cég továbbra is várja, hogy az elnyert pályázatokkal kapcsolatos munkálatok végre elinduljanak.

A végéhez közeledik a fűtési időszak. A szolgáltatást az Ózdi Távhő Kft. terv szerint tudta elkezdeni október közepén, így április 15-ig lennének melegek a radiátorok. A cég több helyről érkező hőmérsékleti információt dolgoz fel, és ebből vonják le a megfelelő következtetéseket. Jól látszik, hogy folyamatosan kék színnel jelzett értékek szerepelnek az ábrán, a hőmérséklet nem éri el az ilyenkor megszokottat. Emiatt csúsztatják a központi leállást, ám a lakóközösségek levélben kérhetik a társasházaknál történő leállítást.

„Nincsen semmilyen előírásunk, elméletileg le kellene állnunk, de nekünk mindig a felhasználóink az elsők. Mivel a mai naptól jött ez a sarkvidéki esős idő, így nem fogunk leállni a hétfői nappal. Akkor ismét megnézzük majd az előrejelzéseket. Úgy néz ki, hogy a jövő csütörtökig semmiképp nem kerül sor a leállásra” - nyilatkozta Halász Sándor, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője.

A cég fűtőerőműve is jó idényt zárhat. A korábban eszközölt újítások, mint a ledes világítás, valamint a speciális szűrő berendezések is beváltak.

„A fűtési szezonban nem volt említésre méltó eseményünk. A kazánok jól üzemeltek, apróbb beállításokat kellett csak a gázégőkön eszközölni. Ami nagyobb, az egy húsz kV-os meghibásodás, ezt hétfőn tudjuk majd orvosolni. Itt arról van szó, hogy az egyenáramú részen valahogy egy biztosítékunk kiment, amelyet csak akkor lehet majd kicserélni, ha megálltunk” - mondta Peták Tibor, az Ózdi Távhő Kft. üzemviteli üzemvezetője.

A cég sikeres szezont tudhat maga mögött, ugyanis csak apró hibák léptek fel az elmúlt időszakban, valamint a lyukadások csak olyan mértékűek, amelyeket a tavaszi-nyári karbantartások során orvosolni tudnak majd. Emellett az elnyert pályázatok kapcsán lezárult a közbeszerzés, és a dokumentumok már az irányító hatóságnál vannak.


012_0_t 012_1_t 012_2_t 012_3_t
012_4_t 012_5_t 012_6_t 012_7_t
012_8_t
Vissza