Ünnepi gondoskodás (képgalériával)2019. április 17. (szerda) 19:00 - Híreknews/8031_0_300.jpgÉlelmiszert gyűjtöttek a rászorulóknak a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói. A tartós konzerveket, olajat, és cukrot tartalmazó adományt a Karitász Hungarica Ózdi Szervezete vehette át. Később ők juttatják majd el a félajánlást a nélkülöző családokhoz.

Konzerveket, cukrot, olajat és még számos tartós élelmiszert gyűjtöttek a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói a rászoruló családoknak. Az adományozásnak fontos szerepe van az intézmény életében, minden nagyobb ünnep alkalmával szerveznek gyűjtést a nélkülözők számára.

„A SZIKSZI-ben alapvetően két nagyobb időszak van amikor adományokat gyűjtünk, ez a karácsonyi és a nagyböjti időszak. Természetesen a Katolikus Karitásznak tartós élelmiszert és pénzt adományt gyűjtöttünk ebben az időszakban, amit a rászorulóknak majd ez az egyesület fog szétosztani” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

A katolikus értékeket valló Karitász Hungarica Ózdi Szervezet folyamatosan támogatja a rászoruló családokat, rengeteg nélkülözőn próbálnak segíteni. Az ilyen és ehhez hasonló adományoknak nagy szerepe van a szervezet életében.

„A Karitász csoportunknak a nyilvántartásában kilencszáz család van pillanatnyilag, és ezek közül megpróbáljuk kiválasztani a legjobban rászoruló családokat. Már eddig is készítettünk csomagokat, és az ünnep előtt folyamatosan osszuk ezeket” - nyilatkozta Gérecz Sándorné, a Karitász Hungarica Ózdi Szervezetének vezetője.

Az intézmény tanulói számára tartott nagyböjti istentisztelet után adták át a diákok az adományokat a helyi Karitász szervezetnek, akik hamarosan meg is kezdik a tartós élelmiszerek szétosztását.


031_0_t 031_1_t 031_2_t 031_3_t
Vissza