Mindennapi politika (képgalériával)2019. április 24. (szerda) 19:00 - Politikanews/8048_0_300.jpg„Nekünk Magyarország az első!” - ezzel a címmel tartott lakossági fórumot a FIDESZ-KDNP helyi szervezete a Digitális Erőműben. A téma a közelgő európai parlamenti választás, és az annak függvényében bekövetkező változások voltak. Riz Gábor országgyűlési képviselő a programra Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát hívta meg, hogy ossza meg nézeteit a megjelentekkel.

Több mint százan gyűltek össze a Digitális Erőműben, ugyanis lakossági fórumra várták az érdeklődőket. A téma a május 26-án esedékes európai parlamenti választás és annak esetleges következményei voltak. A programot Riz Gábor országgyűlési képviselő hirdette meg. A politikus lényegesnek tartja a helyiekkel való folyamatos kapcsolattartást, hiszen kiemelten fontos időszak áll előttünk.

„Május 26-a nemcsak az ózdiak, nemcsak a térségiek, hanem Magyarország és Európa szempontjából is döntő dátum. Fontos számunkra tudni, hogy Európa jó kezekbe kerül, vagy kevésbé jó kezekbe. Fontos tudnunk azt, hogy a jövőben Brüsszelből döntenek nemzetállamok sorsa felől, vagy pedig a nemzetállamok döntenek a jövőjükről egy nagy közös Európában. Erős nemzetállamok erős együttműködése keretén belül” - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

Az esemény meghívott vendége volt Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Kiemelte, hogy több területen is vitában állnak Brüsszellel. Többek között az adózás, az igazságszolgáltatás és a termőföldek kérdésében is szeretnék, ha a nemzetek saját hatáskörükben dönthetnének. Emellett beszélt Orbán Viktor hét pontból álló programjáról is.

„Ez a program a biztonságról szól, arról, hogy a jövőnket meghatározó döntéseket saját hatáskörben szeretnénk tartani. Különös tekintettel a bevándorlás kérdésére. A mostani európai parlamenti választásnak az a tétje, hogy Európa és benne Magyarország bevándorló ország lesz-e, avagy sem” - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba a városi televízió szerkesztőségébe is ellátogatott. A vele készült beszélgetést jövő hétfőn este fél 8-tól a Háttérben láthatják a nézők. A műsorból kiderül, hogy az államtitkár mit vár a közelgő EP választástól és milyen jelentőséget tulajdonít a voksolás eredményének.


048_0_t 048_1_t 048_2_t 048_3_t
048_4_t 048_5_t 048_6_t 048_7_t
048_8_t
Vissza