Csúszik az átadás (képgalériával)2019. május 3. (péntek) 19:00 - Híreknews/8076_0_300.jpgEzekben a napokban is zajlik a munkavégzés a Sajópüspöki határában található hídnál. A markolók a pilléreknél dolgoznak, míg az átkelőn a vízelvezető rendszer elemeit helyezték el végleges helyükre. A korábbi tervek szerint februárban kellett volna átadni az építményt, ám most június 11-e van megjelölve az ott található tájékoztató táblán.

Még 2018 júniusában indultak el a Sajópüspöki határában található híd munkálatai. Azért vált szükségessé a felújítás, mert 1949-ben készült, és már nem bírta el a megnövekedett forgalmat. Az autósok gyakran türelmetlenek voltak az átkelésnél, így többször a piros jelzés ellenére is áthajtottak. A mai napon is zajlott a munkavégzés a területen, a dolgozók a vízelvezető rendszer elemeit helyezték el végső helyükre. Az autósok is várják az átadást.

„Kétszer-háromszor járok erre egy héten. Bosszantó, hogy ilyen lassan halad a munka. Már régen kész kéne lenniük. Nem akarok bántani senkit, de ez nagyon elhúzódott” - hangsúlyozta Barkovics Endre.

„Hát elhúzódott egy kicsit, ugye már februárban át kellett volna adni. Az elején elég jól haladtak, aztán ahogy jött egy kis hideg, lelassult a munka. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lendülnek majd bele megint” - mondta Kriston Márk.

„Hetente egyszer járok Miskolcra. Lassú a munkavégzés, de elméletileg már nincs sok az átadásig” - nyilatkozta Borsodi Bence.

A kihelyezett tábla is azt tanúsítja, hogy a tervezett átadás új időpontja június 11-e. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arról adott tájékoztatást, hogy a híd készültségi foka jelenleg 87%. Ami még hátra van, az a mederrendezés, az utak korrekciózása és az apróbb módosítások elvégzése. A csúszás oka is kiderült.

„Igen komplex beruházásról van szó, és a bontási munkák során derült ki, hogy a hídfők és a hídpillérek annyira rossz állapotban vannak, hogy egy kalapácsütéstől gyakorlatilag leomlottak. Át kellett tervezni, és tovább kellett bontani a hidat, mint eredetileg tervezve volt. Ez az áttervezés egy kis időt vett igénybe, gyakorlatilag új hídfőket és hídpilléreket is kialakítottak. Erre került fel a szerkezet, és emiatt volt ez a kis csúszás” - emelte ki Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Információink szerint a munkások a jövő héten kezdik meg a másik sáv helyreállítását. Addig is a megszokott, huszonhat másodperces zöld jelzés mellett haladhatnak át az autósok az átkelőn.


076_0_t 076_1_t 076_2_t 076_3_t
076_4_t 076_5_t 076_6_t
Vissza