Rengeteg szemét (képgalériával)2019. május 8. (szerda) 19:00 - Városnews/8094_0_300.jpgTetten értek a rendészek több olyan személyt is, akik illegálisan raktak le szemetet. A városban az egyik legproblémásabb terület talán az Újtelep, ahol információink szerint fizetnek is azért egyeseknek, hogy kuka és szemétszállítási szerződés hiányában az ingatlanoktól elvigyék a háztartási hulladékot. A rendészek helyszíni bírsággal és feljelentéssel is élhetnek akkor, ha rajtakapják az elkövetőket.

Fűrészpor, műanyag flakonok, ágynemű. Az Újtelep egyik legleharcoltabb részén és nem messze tőle, az egykori banképületben is régen megszórták már a padlót szeméttel. Benne, mögötte mindenféle hulladék és építési törmelék van, hiába rakták ki a figyelmeztető táblát.

„Tettenérés esetén – amennyiben a felajánlott helyszíni bírságot elfogadja – helyszíni bírságot szabunk ki, a maximumot, 50 ezer forintot szoktunk. Amennyiben a helyszíni bírságot nem fogadja el, akkor pedig feljelentést teszünk. Az eset körülményétől függően vagy szabálysértési, vagy pedig büntetőfeljelentést, illetve lehet közigazgatási eljárás is” - mondta Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet vezetője.

A rendészek a közelmúltban több személyt is tetten értek szemétlerakás közben. A térfigyelő kamerák, illetve a lakossági bejelentések is nagyban megkönnyítik munkájukat, ezért a helyiek segítségét kérik az ilyen ügyek gyors felderítésének érdekében. A jogsértéseket egyébként szinte kivétel nélkül ózdiak követik el, olyanok, akik nem szerződtek le a területileg illetékes hulladékszállító céggel. A sajóvárkonyi idősek otthona mögött is szinte változatlan a helyzet, itt a terület képviselője és a helyi roma nemzetiségi önkormányzat összefogásával egy időre megtisztulhat majd a terep.

Sajóvárkonyon az illegális szemétlerakóhelyek mellett az elhanyagolt, illetve rossz állapotban lévő, félig-meddig már lebontott ingatlanok is nagy problémát jelentenek. Obbágy Csaba, a terület képviselője elmondta, hogy a közeljövőben egy körzeti megbízottal, illetve egy rendésszel közösen fogják végigjárni a településrészt, és összeírják az ilyen, és hasonló állapotban lévő ingatlanokat.


094_0_t 094_1_t 094_2_t 094_3_t
094_4_t 094_5_t 094_6_t 094_7_t
094_8_t 094_9_t 094_10_t 094_11_t
094_12_t 094_13_t
Vissza