Adomány a kórháznak (képgalériával)2019. május 21. (kedd) 19:00 - Városnews/8137_0_300.jpgA Magyar Református Szeretetszolgálat nagyobb értékű adománnyal támogatta az Almási Balogh Pál Kórházat. A szervezet és az egészségügyi intézmény közötti jó kapcsolat már több éves múltra tekint vissza. A napokban többek közt modern betegágyak, plédek, elektromos moped és éjjeli szekrények is érkeztek Ózdra. A használati tárgyak nemcsak az ápolók munkáját könnyítik meg, hanem a betegek komfortérzetét is növelik.

Az Almási Balogh Pál Kórházban a közelmúltban számos fejlesztés valósulhatott meg pályázati pénzből, és saját forrásból is sikerült beruházniuk új eszközökre. A napokban a Magyar Református Szeretetszolgálattól érkezett nagyobb támogatás az egészségügyi intézménybe az ózdi szervezet képviselőinek közreműködésével.

„Rendkívül praktikus tárgyak kerültek a kórházba nagyobb mennyiségben. Például húsz betegágy, ez állandó probléma, hiszen folyamatosan cseréljük a betegágyakat, de még mindig vannak régi, öreg ágyaink. Ezek pedig már sokkal korszerűbbek. Ráadásul tartós kapcsolatot sikerült a szeretetszolgálattal kialakítanunk, jelzik majd amikor ismételten számunkra használható eszközök érkeznek a raktáraikba. Egyfajta munkakapcsolatot sikerült velük kialakítani” - mondta dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

A sebészeti osztályon huszonkilenc ágy található, ezekből most húszat sikerült lecserélniük. Az új darabok lábbal pumpálva állítható magasságúak, pozicionálhatóak és kapaszkodóval is el vannak látva. Ezek a funkciók mind a betegek, mind az ápolók munkáját megkönnyítik. A fekvőalkalmatosságokon kívül éjjeli szekrények is érkeztek, amelyeken egy kis átalakítást követően a páciens könnyebben el tudja fogyasztani a reggelit, ebédet vagy éppen a vacsorát. A Magyar Református Szeretetszolgálatnak Európa-szerte jó kapcsolatai vannak, akár társszervezetekkel, akár intézményekkel egyfajta összekötő kapocsként működnek. Fontos számukra, hogy az adományok megfelelő célcsoporthoz kerülhessenek, rendszeres segítői a magyar szociális és egészségügyi ellátásnak. A helyi intézményt már korábban is támogatták.

„Mi régebben már adományoztunk az ózdi kórháznak, akár almát, akár különböző használati tárgyakat. Meg voltak szorulva, törölközővel, tisztálkodószerekkel. Amikor úgy alakul, akkor mi rendszeresen segítünk a kórháznak. A Református Szeretetszolgálatról sokan azt tudják, hogy magánszemélyeknek, nélkülözőknek, nagycsaládosoknak segítenek, de általában mi segítünk intézményeknek, gyermekházaknak, iskoláknak, óvodáknak is” - emelte ki Horváthné Sebestyén Márta, a Magyar Református Szeretetszolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén megyei mentora.

A kórháznak csupán a szállítást kellett megoldania, amely nem okozott különösebb gondot, hiszen már május elején megérkeztek a berendezések. Még nem mindent kezdtek el használni. A raktárban jelenleg dobozban hever egy moped, amelyet hamarosan a reumatológián alkalmaznak majd, valamint több úgynevezett rolátor is várakozik a használatba vételre. Kaptak még többek közt plédeket, műanyagszékeket, Béres-cseppet, tápszert és matracokat is.


137_0_t 137_1_t 137_2_t 137_3_t
137_4_t 137_5_t 137_6_t
Vissza