Sportos szabadidő (képgalériával)2019. június 1. (szombat) 18:38 - Sportnews/8185_0_300.jpgNegyedszer is Ózdi Futónapok a Városi Stadionban. A szabadidős programsorozat 2019-es felvonásának első állomásán hatvanak rótták a kilométereket a centerpálya külső körén. A cél most is az volt, hogy a mozogni vágyók negyvenöt perc alatt tegyék meg a kijelölt távot. A támogatók felajánlásainak köszönhetően értékes nyereményeket sorsoltak ki a szervezők.

Ismét a futás szerelmeseivel telt meg a Városi Stadion. Ebben az esztendőben május utolsó péntekén startolt el a programsorozat, és a következő két hónapban is ekkor gyűlnek majd össze a IV. Ózdi Futónapok résztvevői. A korábbi évekhez hasonlóan a cél most is tíz kör teljesítése volt a centerpálya külső körén. Ezzel kapcsolatban egy negyvenöt perces időkorlátot szabtak meg a szervezők. Mivel egy szabadidős eseményről van szó, a mezőnyben jól megfértek egymás mellett az amatőr és a korábban már versenyeken is bizonyított sportolók. Ennek megfelelően nem is okozott meglepetést, hogy a férfiaknál Molnár Csaba végzett az első helyen, míg a hölgyek mezőnyében Zákányi Panna bizonyult a leggyorsabbnak. Persze a lényeg nem a sebesség, hanem a közös testmozgás volt.

„Kicsit nehéz volt, mert hirtelen jött ez a nyári meleg. Az utóbbi időben eléggé megszórtak minket fentről, tehát nem is nagyon volt rá lehetőség, hogy fussunk és edzünk. Ezt a rövidtávot most megpróbáltam minél gyorsabban lefutni. Csak hát ez a meleg nem segített rajtam, de szerintem egész jól sikerült, ahhoz képest, hogy már rég futottam” - mondta Barkóczi István.

„Elégedett vagyok, mert fél percet tudtam javítani az időmön. Mindennel kapcsolatban elégedett vagyok, mert ezt a tíz kört, ami több mint hat kilométer, huszonhét perc alatt teljesítettem, ami szerintem nem rossz, ahhoz képest, hogy nem futok olyan gyakran. Az akaraterőm visz, mint mindig” - nyilatkozta Veres Adonisz.

A program töretlen sikernek örvend, hiszen évről-évre többen szelik a kilométereket a stadionban.

„Már az első állomáson szépszámú futósereg gyűlt össze. Olyan információim vannak, hogy pontosan hatvanan rajtoltak el innen, majd teljesítették ezt a tíz kört. Egyre jobban futnak, akik ellátogatnak ide, szerintem pontosan ezért járnak le többen gyakorolni a stadionba” - emelte ki Tóth Alexandra, szervező.

A programon részt vettek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény Állategészségügyi Telepének munkatársai is, akik három négylábút is magukkal hoztak. Csilla, Müzli és Frici belopták magukat a futók szívébe, akik a következő állomásokon is támogathatják a kutyákat pénzzel, vagy akár különböző tápokkal és konzervekkel. A támogatók felajánlásinak köszönhetően értékes nyereményeket sorsoltak ki a résztvevők között. Ebben az esztendőben a fődíj egyébként kétszer ötvenezer forint értékű futócipő vásárlási utalvány lesz, mely július 26-án talál majd gazdára. Folytatás június 28-án a második fordulóval.


185_0_t 185_1_t 185_2_t 185_3_t
185_4_t 185_5_t 185_6_t 185_7_t
185_8_t 185_9_t 185_10_t 185_11_t
185_12_t 185_13_t 185_14_t
Vissza