Új kutyafuttató (képgalériával)2019. június 4. (kedd) 19:00 - Városnews/8191_0_300.jpgKutyafuttatót alakítottak ki a Lehel vezér úton az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. A munkálatok körülbelül két hete kezdődtek, jelenleg az utolsó simítások zajlanak. Városunk polgármesterét és a terület képviselőjét is többen megkeresték korábban az ügyben. Végül hétszázezer forintból valósulhatott meg a beruházás. Pár nap múlva a kutyák és gazdáik birtokba is vehetik a kijelölt helyet.

Önkormányzati rendelet mondja ki, hogy városunkban több kutyafuttatásra alkalmas területet kell biztosítani az állattartók részére. Ózdon a Bolyky Tamás Általános Iskolával szemben és a Piac úti körforgalomnál is van egy-egy.

„2015-ben kezdtük el a kutyafuttatók kijelölését a városban, akkor ötöt jelöltünk ki, hiszen Ózdon korábban nem volt kutyafuttatás céljára kijelölt terület. Azóta pedig elkezdtük ezeket a kutyafuttatókat kialakítani, tehát körbekeríteni és eszközökkel ellátni. Kettő már régebb óta van a városban, ezeket körülbelül kettő éve alakítottuk ki. Most pedig elkészült a Lehel vezér úton a mögöttem látható területen, hamarosan folytatjuk majd több kutyafuttató kijelölésével és körbekerítésével is” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A Lehel vezér úton több éve is szóba került, hogy kialakítanak egyet, de akkor a pénzügyi források nem tették lehetővé ennek elkészítését. Főként a kisgyermekes szülők jelezték az igényt ezzel kapcsolatban, akkor jobb híján a már meglévő játszóteret kerítették körbe, kizárva ezzel a kutyákat onnan. Tóth Pál, a terület képviselője elmondta, hogy azt is költséghatékonyan sikerült megvalósítaniuk, hiszen egy elbontott kerítést hasznosítottak újra.

„Mostanában újra megkerestek, illetve tudomásomra jutott polgármester úron keresztül, hogy igény van itt kutyafuttató kialakítására. A jogszabályok, valamint a rendelet szerint közterületen elengedni a kutyákat csak zárt terülten lehet, és így került sor arra, hogy ezt a futtatót az Ózdi Városüzemeltető Intézmény közreműködésével most az elmúlt jó két hétben megcsináljuk, illetve kialakíthattuk” - mondta Tóth Pál, területi képviselő.

Korábban arról is szó volt, hogy egy alvállalkozót vonnak be a kivitelezésbe, viszont úgy a költségek jelentősen emelkedtek volna, így többszöri egyeztetés és alkudozás után végül pontosan hétszázezer forintból sikerült a 120 méter kerítést megépíteni a 30 x 40 méteres területen, amelynek pénzügyi fedezetét Tóth Pál képviselői keretéből biztosította. Kiss Jánosné is rengeteget sétál kutyusával errefelé. Azt mondja, ő is hamarosan kipróbálja az új létesítményt.

„Mindenképpen pozitívnak tartom, hiszen vannak olyanok, akik nem tudják elengedni a kutyust, és nincs is olyan terület a közelükben, ahol ezt megtehetik. Ide nyugodtan elhozhatja, főleg ha nincs bent sok kutya, mert sajnos van olyan, hogy egyik kutya a másikat nem nagyon viseli el. De gondolom biztosan lesznek, akik ki fogják használni sűrűn ezt a területet” - emelte ki Kiss Jánosné.

Néhány szabályt azért be kell tartani, mint például a területre belépni kizárólag veszettség ellen beoltott, egészséges négylábúval lehet, valamint a kutyapiszok feltakarítása is a gazda feladata.


191_0_t 191_1_t 191_2_t 191_3_t
191_4_t 191_5_t 191_6_t 191_7_t
Vissza