Népszerű helyszín (képgalériával)2019. június 5. (szerda) 19:00 - Városnews/8197_0_300.jpgTöbb mint száz arlói diák látogatott el a Nagyvölgyi Állatsimogatóba ma délelőtt. A gyerekek két csoportban busszal érkeztek, az utazás költségeit a Gyerekesély az Ózdi kistérségben program biztosította. A fiatalok többek között kézműveskedtek, lovagoltak, nyulat simogattak és a pávát is megcsodálhatták, szinte mindenkinek más nyerte el a tetszését.

Nagy volt ma a nyüzsgés a hódoscsépányi Nagyvölgyi Állatsimogatóban. Hivatalosan tavaly június elsején nyitották meg a kapukat a nagyközönség előtt, és a látogatók száma azóta egyre csak nő. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény berkein belül működő tanyán rengeteg állat várja a gyerekeket.

„Azt gondolom, hogy a népszerűség oka, hogy szájról szájra terjed a jó híre ennek a helynek. Tavaly novemberben szerettünk volna nagyobb hírt adni arról, hogy ide lehet jönni látogatni. A térség huszonkilenc intézménye kapott e-mail-ben levelet arról, hogy látogathatóak vagyunk, jöjjenek, várjuk őket szeretettel. Valószínű ennek eredménye a most ide látogató arlói két nagy csapat” - nyilatkozta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

Ma délelőtt az Arlói Széchenyi István Általános Iskola diákjai vették birtokba a területet, pontosan száztíz fiatal. Három első és két második osztályos csoport érkezett. Az intézmény a Gyerekesély az Ózdi kistérségben programban vesz részt, és az ő anyagi támogatásukkal juthattak el ide a tanulók, akik két turnusban érkeztek busszal. Amíg az egyik csapat az állatokkal ismerkedett, addig egy másik bábokat készített, színezett, ragasztott. A segítő hölgyek egyébként a varrodában dolgoznak, csak az ilyen alkalmakra érkeznek ide. A kézművesházban ezeken felül is sok lehetőség várta a gyerekeket, az elkészült alkotásokat pedig magukkal is vihették.

„Mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el ide, mert a gyerekek rövid időn belül rengeteg élményt szereztek ezzel a kézműveskedéssel, nagy öröm volt számukra, hogy elkészült az alkotásuk. Sok segítséget kaptunk, jó volt az előkészület és ideális volt a hely is, ahová leülhettünk. Ezt követően nyuszikat simogathattak a gyerekek, de nagyon nagy élmény volt számukra, igaz hogy ők falusi gyerekek, de az állatok sajnos már a falusi háztartásokból, udvarokból mégis hiányoznak, hiszen állatot tartani nagy felelősség” - fogalmazott Németh Györgyné, az Arlói Széchenyi István Általános Iskola pedagógusa.

Kint többek közt kecskét is simogathattak, és a pónikon is lovagolhattak a fiatalok, a páva is sokak kedvence volt.

„A tanítónénivel jöttem, ő hozott el ide. Kézműveskedtem, gólyát csináltam és katicát, de láttam galambokat, kakasokat is” - nyilatkozta Berecz Viktória, tanuló.

„Simogattunk állatokat, nyulakat. Láttam kismacskákat, pávát” - emelte ki Budai Balázs Zsombor, tanuló.

A tanyán a látogatók mellett folyamatosak a munkálatok, ma reggel például 29 birkát nyírtak meg, valamint az egyik csapadékvíz elvező árok kiépítése is zajlott. A hódoscsépányi Nagyvölgyi úton megközelíthető állatsimogató a hét minden napján látogatható bárki számára, a belépés mindenkinek ingyenes. Előzetes bejelentkezésre, amelyet a 06-48/471-422-es központi számon lehet megtenni, csak csoportok esetében van szükség, hiszen akkor megfelelően fel tudnak készülni a fogadásukra.


197_0_t 197_1_t 197_2_t 197_3_t
197_4_t 197_5_t 197_6_t 197_7_t
197_8_t 197_9_t 197_10_t 197_11_t
197_12_t 197_13_t 197_14_t 197_15_t
197_16_t 197_17_t 197_18_t
Vissza