Szikszis siker (képgalériával)2019. június 6. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/8201_0_300.jpgElső helyen végeztek a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium pétanque-osai az Országos Pétanque Diákolimpián. A Veszprémi döntőbe több csapattal indultak a SZIKSZI-ből a tanulók. Mindannyian jeles eredményt értek el, közülük pedig a Mázik Martina és Veres Adonisz duplett hozta el az aranyérmet.

A pétanque egy francia eredetű golyójáték. A szó egy francia kifejezés összevonása, jelentése mozdulatlan lábak. A játék lényege, hogy a fémgolyókat minél közelebb dobják a kisebb fából, vagy műanyagból készült „Öcsi”-hez. A pétanque már több éve népszerű a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. Többször értek el jeles eredményt az évek során. Tatár Tímea felkészítő tanár mellett Koós Richárd is elkísérte a tanulókat az idei megmérettetésre.

„Bárdosné Raminczki Csilla volt az, aki az egész játékot iskolánkban meghonosította, ezúton is szeretném megköszönni neki ezt az egészet, ugyanis nélküle, ha ezt nem indítja el, akkor nem beszélhetnénk arról, hogy országos első helyezést értek el a tanulóink, és szereztek ezzel tíz pontot a továbbtanulásukban, úgyhogy köszönjük szépen a kolléganőnek. Igazából már több éve zajlik ez a pétanque nálunk. Korábban is voltak szép dobogós helyezések, de úgy gondolom, hogy ezt most sikerült megkoronázni az országos első helyezéssel” - emelte ki Koós Richárd, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium felkészítő tanára.

A tanulók most az Országos Pétanque Diákolimpián vettek részt. A diákok duplett-ben, illetve több fős csoportban indultak a miskolci elődöntőbe, ahonnan az összes csapat továbbjutott. Végül a Veszprémben megszervezett döntőben huszonkét csoportból Mázik Martina és Veres Adonisz csapata jeleskedett a legjobban, és ért el első helyezést.

„A felkészüléssel nem gondolom, hogy probléma lett volna, amikor tudtunk készültünk, többféle pályán is gyakoroltunk, hogy ne érjen minket meglepetés. Az időjárás nem kedvezett nekünk, de alkalmazkodtunk, és ez ellenére is jól tudtunk teljesíteni” - mondta Veres Adonisz, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója.

Az első helyezést elért csapaton kívül a többi is jeles eredménnyel zárt az országos versenyen. A tanulók az érmeken és az okleveleken kívül plusz tíz tanulmányi pontot kaptak, ami a továbbtanulásukban nagy segítséget jelenthet a későbbiek folyamán.


201_0_t 201_1_t 201_2_t 201_3_t
201_4_t 201_5_t 201_6_t 201_7_t
201_8_t
Vissza