Eredményes ózdi sportolók (képgalériával)2019. június 11. (kedd) 19:00 - Sportnews/8212_0_300.jpgMozgalmasan telt a hosszú hétvége a futás szerelmeseinek. Országszerte rengeteg versenyt rendeztek, ahol helyi sportolók is próbára tették felkészültségüket. A fiatalabb és idősebb korosztály képviselői közül is többen rajtvonalhoz álltak az elmúlt néhány napban. Csapatban és egyéniben is szép ózdi sikerek születtek.

Szombaton Miskolcon rendezték a 27. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékversenyt. A nemzetközi terepfutó-eseményen több távon is elindulhattak a résztvevők, ahol most a magyarok mellett horvát, orosz és szlovák sportolók is voltak. A versenyt egy 10,6 km-es körpályán kellett teljesíteni, természetesen ahhoz mérten ki milyen távot választott. Zákányi Panna a Nomád Terepfutó Suli három növendékével alkotott egy négyes váltót, Vad Unikornisok néven futottak. A 42,2 kilométeres távot elsőként gyűrték le 4 óra 31 perc alatt így aranyérem került a nyakukba. Zákányiné Bányász Henrietta szintén csapatban indult Nomád Anyák megnevezéssel és 5 óra 25 perces idejükkel harmadikok lettek, így lánya mellett állhatott a dobogó legalsó fokán. Az Ózdi Teknőc Futó Club színeit is többen képviselték. Molnár Csaba például 1 óra 46 perces idejével harmadik lett, Tulipán Attila az ózdi tűzoltóság egyik lánglovagja pedig maratoni távon 3 óra 50 percen belül futott, így bronzérem került a nyakába.

Képek forrása: facebook/Marathon Club Miskolc

Ózdi résztvevők a 27. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékversenyen:

Farkas Géza
Farkasné Máté Erika
Molnár Csaba
Tulipán Attila
Zákányiné Bányász Henrietta
Zákányi Panna

Szintén június nyolcadikán rendezték meg első alkalommal Budapesten a Nemzeti Futóversenyt. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmódra és a rendszeres sport fontosságára. A nevezési díjaikból a résztvevők a Magyar Vöröskereszt egészségmegőrző programjait támogatták. A start és a befutó a Hősök terén volt, a futók pedig az Andrássy út – Oktogon – Dózsa György út útvonalon haladtak végig. Lehetett 5 és 10 kilométeres távon is indulni Több, mint ötezren neveztek a versenyre. A teknőcök közül ezúttal a leggyorsabb férfi Nagy Róbert volt, aki 42 perc alatt teljesítette a hosszabb távot, míg az ózdi hölgyek közül Fábián-Dobos Eszter győzedelmeskedett, neki 54 percre volt szüksége ahhoz, hogy átlépje a célvonalat.

Képek forrása: www.origo.hu, facebook/Benyhe Nikolett

Ózdi résztvevők a Nemzeti Futóversenyen:

Benyhe Nikolett
Fábián-Dobos Eszter
Hamkó László
Horváth Gáborné
Nagy Róbert
Sebestyén Ákos


212_0_t 212_1_t 212_2_t 212_3_t
212_4_t 212_5_t 212_6_t 212_7_t
212_8_t 212_9_t 212_10_t 212_11_t
212_12_t
Vissza