Hasznos tapasztalatok2019. június 14. (péntek) 19:00 - Városnews/8225_0_300.jpgFolyamatosan várják a jelentkezőket a nyári diákmunkaprogramra, amely idén is július elsején indul. A tanulók elhelyezkedését több önkormányzati fenntartású intézmény biztosítja. Eddig százharminckilenc diák érdeklődött a lehetőség iránt, és nyújtotta be igényét, ám a tervek szerint kétszáztizenegy tanulót alkalmaznak majd különböző feladatkörökben. A diákok a pénzkeresés mellett hasznos tapasztalatokat is szerezhetnek a munka világával és a város működésével kapcsolatban.

Július 1-jén kezdődik és augusztus 31-éig tart az idei nyári diákmunkaprogram. A lehetőséget az önkormányzat fenntartásában álló, alapfeladatot ellátó intézmények hat órában biztosítják azoknak a fiataloknak, akik már betöltötték a tizenhatodik életévüket, de még nincsenek huszonöt évesek, valamint nappali tagozatos tanulói vagy hallgató jogviszonyban állnak. A lehetőség minden évben nagy sikernek örvend, hiszen a diákok amellett, hogy tapasztalatokat szerezhetnek, ezáltal később könnyebben be tudnak illeszkedni a munka világába, zsebpénzre is szert tehetnek.

„Százharminckilenc diák jelentkezett eddig, a két turnusban összesen kétszáztizenegy diákra kapott költségvetési keretet az önkormányzat, ennek az összegét kell jól elosztanunk, hogy a diákok is tudjanak dolgozni és az összeg is elegendő legyen. A kétszáztizenegy főt tartanunk kell, tehát ez a feltétele annak, hogy a diákoknak a foglalkoztatása megtörténhessen” - mondta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

A programba jelentkezőket személyesen az Ózdi Városüzemeltető Intézmény Zrínyi út 5. szám alatti épületében, a második emelet 210-es számú irodájában várják, de ezen túl még van néhány feltétel, amit teljesíteni kell.

„Ami nagyon fontos és nagyon lényeges, hogy az Ózdi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályára, régebbi nevén Munkaügyi Központban és regisztrálni kell, hiszen aki nincs regisztrálva, azt sajnos nem tudjuk foglalkoztatni. Ez a két alapvető dolog, amit mindenféleképpen meg kell tenni. A jelentkezési lapon beírható, hogy mivel szeret foglalkozni, esetleg korábban dolgozott e már valamelyik intézményünknél. Mindenkinek próbáljuk a kérését teljesíteni, hogy hová szeretne elhelyezkedni, mit szeretne csinálni” - hangsúlyozta Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szervezési és foglalkoztatási csoportvezetője.

Az Ózdi Művelődési Intézmények, az Ózdi Sport- és Élményközpont, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény, az Ózdi Városi Televízió és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény is várja a dolgozni vágyó tanulókat. Legutóbbinál jelentős létszám helyezkedik majd el, körülbelül hatvan fő végzi majd a feladatokat. Az eddig benyújtott pályázatok szerint még mindig a Városi Strandfürdőt tartják a leghívogatóbb lehetőségnek az érdeklődő fiatalok. A gyakorlat azt mutatja, hogy évről évre egyre több tanuló szeretne betekinteni a város működésébe.


225_0_t 225_1_t
Vissza