Teljesen lezárják (képgalériával)2019. június 14. (péntek) 19:00 - Városnews/8227_0_300.jpgNyolc és fél millió forintból újul meg a hétesi ívhíd. Városunk képviselő-testülete a zárszámadás és a pénzmaradvány újratárgyalása során fogadta el azt javaslatot, amelynek köszönhetően jövő héten hétfőn megkezdődhet a folyamat. A munkálatok idejére teljesen lezárják a felüljárót, a tervek szerint két hétre, ezért fokozott elővigyázatossággal célszerű közlekedni a város ezen részén.

Március elején még csak súlykorlátozást vezettek be, ezáltal csökkentve a hétesi ívhíd áteresztő képességét és az áthaladásból adódó terheket. A szűkítés a Gyár út felőli jobb oldalra terelte az autósokat. A felüljáró közel hatvan éves, ugyanis 1962-ben épült, állapota jelentősen leromlott. A közelmúltban egy statikai szakértővel vizsgálták felül a híd állapotát, aki megállapította, hogy az állagmegóvás és a balesetveszély elkerülése érdekében komoly korlátozásokat kell eszközölni.

„Felkértünk egy szakértőt a híd állapotának felülvizsgálatára, a Budapesti Műszaki Egyetem egyik professzora járt itt. Egy cég munkatársai megbontották a hídnak az oszlopait az alsó részen, és megállapították, hogy a korrózió annyira előrehaladott állapotban van, hogy a híd a saját súlyát is csak nehezen viseli el. Ezért félpályás útlezárást kellett alkalmaznunk. Ugyanez a szakértő megtervezte a híd megerősítésének műszaki megoldását” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Ez érinti a pályaszerkezetet is, ezért a hidat a javítás idejére, a tervek szerint körülbelül két hétre teljes egészében lezárják június 17-én, vagyis jövő hét hétfő reggel 7 órától.

„Folyamatosan tervezte az önkormányzat, hogy mikor tudja megvalósítani a szerkezet megerősítését. A zárszámadás elfogadásával és a pénzmaradvány újratárgyalásával sikerült elfogadnunk azt a javaslatot, aminek köszönhetően nyolc és fél millió forintot tudunk arra biztosítani, hogy a jövő héten megkezdve elkezdődhessenek azok a munkálatok, amelyek a hídpályát megerősítik. A forgalom elől teljesen le lesz zárva a híd, tehát erre készüljön fel mindenki” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Fontos, hogy figyeljük az előjelző táblákat, és ne rutinból közlekedjünk a város ezen részén. A munkálatokat követően a buszközlekedés is visszaáll majd a régi rendbe. A nyár folyamán nemcsak a pályaszerkezet, hanem a vasszerkezeti elemek is meg fognak újulni, hiszen azok már elég rozsdásak, festéssel védik majd őket a további korróziótól.


227_0_t 227_1_t 227_2_t 227_3_t
227_4_t
Vissza