Utolsó csengő (képgalériával)2019. június 14. (péntek) 22:09 - Oktatásnews/8229_0_300.jpgElballagtak a nyolcadikos diákok. A város általános iskoláiban több száz fiatal fejezte be tanulmányait, amit a következő tanévben pedig már különböző középiskolákban folytatnak. Az Újváros Téri Általános Iskolában három osztály vett búcsút a társaktól, a pedagógusoktól és az intézménytől.

Az utolsó csengőszó hallatán indultak el a nyolcadikosok az Újváros Téri Általános Iskola ballagási ünnepségén. Ez az esemény minden esztendőben kiemelten fontos az intézmények életében, hiszen ilyenkor több osztálynyi diák fejezi be tanulmányait. A fiatalok számára sem könnyű a búcsúzás.

„Az iskola nagyon fog hiányozni, én nagyon jól éreztem magam itt, mind a tanárok, mind pedig az osztálytársak és a gyerekek körében. Szerettem a környezetet és az iskolát” - nyilatkozta Zákányi Blanka, ballagó.

„Én nagyon szerettem ebbe az iskolába járni. Nagyon sok pozitív emlék fűz ide és egy-kettő negatív” - mondta Kretyánszky Ádám, ballagó.

A hagyományoknak megfelelően a végzős diákok most is műsorral köszöntek el az iskolától, a társaktól és a pedagógusoktól. A fiatalok szép gondolatokat osztottak meg a megjelentekkel, valamint több verset és dalt is előadtak. Ezt követően a tradícióknak megfelelően a végzősök átadták a zászlót és az iskola kulcsát a leendő nyolcadikosoknak, majd a szülők és barátok átadták a virágokat a ballagóknak. Galkóné Szabó Mária beszédében kiemelte, hogy minden diák várja ezt a napot, ami megható és boldog is egyben.

„Életetek egy szakasza lezárul. Feldíszítettük az iskolát, útravalónak szánt mottót írtunk a táblára, virágot, lufit, tarisznyát készítettünk, de mégsem ragyog minden úgy, ahogy azt az ünnepen illenék. Elfog bennünket egy kis szomorúság, vegyes érzelmek kavarognak. Ma 2019. június 14-én 59 ballagó diáktól veszünk búcsút” - fogalmazott Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

Végül díjazták a kiemelkedő tanulmányi, közösségi és sport teljesítményeket elérő végzősöket. Az ünnepséggel lezárultak a kisiskolás évek és a fiatalok szeptembertől különböző középiskolákban kezdik majd meg tanulmányaikat.


229_0_t 229_1_t 229_2_t 229_3_t
229_4_t 229_5_t 229_6_t 229_7_t
Vissza